Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΣΗΕΑ

Διάλογο με τους εκδότες έβγαλε η κάλπη – Καμία πρόταση δεν έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία.

Ανακοίνωση

Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας επί των προτάσεων, οι οποίες κατατέθηκαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 24 ης Ιανουαρίου 2012.

Ψήφισαν: 2.187 Έγκυρα: 2.054 Άκυρα: 23 Λευκά: 110

ΕΛΑΒΑΝ:

1. ΠΡΟΤΑΣΗ Γ’: 897

Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση με τους εργοδότες, με προθεσμία 15ημέρου για την υπογραφή διετούς Συλλογικής

Σύμβασης Εργασίας, προσαρμοσμένης στις ανάγκες των εργαζομένων.

Η διαπραγμάτευση θα αφορά αποκλειστικά στις αμοιβές, με πιθανή μεσοσταθμική μείωση, ταυτόχρονη προστασία των θεσμικών, με έμφαση στη διατήρηση του 13 ου και 14 ου μισθού.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, να προχωρήσει σε στοχευμένες κινητοποιήσεις (ακόμη και διαρκείας) στα ΜΜΕ που δεν καταβάλουν έγκαιρα αξιοπρεπείς αμοιβές και ασφαλιστικές εισφορές.

2. ΠΡΟΤΑΣΗ Α’: 809

Η Γενική Συνέλευση ΕΣΗΕΑ, σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους που υφίστανται τις καταστροφικές συνέπειες των Μνημονίων και αντιπαλεύουν την πολιτική της κυβέρνησης, της Τρόικας και των εργοδοτών, εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης:

- Να διεκδικήσει τη διαπραγμάτευση και υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης, με στόχο τη διασφάλιση των δικαιωμάτων που κατοχυρώνουν οι προηγούμενες ΣΣΕ. Διεκδικούμε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και το πάγωμα των απολύσεων, την επαναπρόσληψη όσων απολύθηκαν κατόπιν άρνησής τους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, την υπεράσπιση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και των ανέργων.

- Να οργανώσει για το σκοπό αυτό απεργιακό αγώνα διαρκείας, σε συντονισμό με όλες τις Ενώσεις του Τύπου.

- Να απευθύνεται στη διάρκεια του αγώνα αυτού σε όλη την κοινωνία, καλύπτοντας το κενό ενημέρωσης με εναλλακτικά μέσα των εργαζομένων στα ΜΜΕ – διαδίκτυο, ραδιόφωνο, εφημερίδα, ακόμη και τηλεόραση.

- Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα το Διοικητικό Συμβούλιο καλείται να αξιοποιήσει και κάθε θεσμικό μέσο υπέρ των εργαζομένων.

3. ΠΡΟΤΑΣΗ Β’: 348

1. Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και γενικότερα οι εργαζόμενοι, δεν ευθύνονται ούτε για την κρίση του συστήματος, ούτε για την «κακοδιαχείριση» των επιχειρήσεων και τα χρέη τους. Εργοδοσία, κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ χτυπούν συντονισμένα τους εργαζόμενους. Θέλουν όσο το δυνατόν λιγότερη χασούρα για το κεφάλαιο και να φορτώσουν τη ζημιά στους εργαζόμενους. Αξιοποιώντας την κρίση περνούν μέτρα που κάνουν ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη, ακόμα πιο μεγάλη την εκμετάλλευση.

2. Η διέξοδος βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα. Τα εντεινόμενα προβλήματά μας ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι άρρηκτα δεμένα με το μεγάλο πρόβλημα της ουσιαστικής και ολόπλευρης ενημέρωσης, από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ στηρίζει την κυρίαρχη πολιτική. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την πολιτική που προστατεύει τους κεφαλαιοκράτες και επιβάλλει βαριές θυσίες στους εργαζ

Keywords
Τυχαία Θέματα