Δύο μπαρ της Αθήνας στα 50 καλύτερα του κόσμου -Ψηλά στη λίστα

Ο κατάλογος των The World's 50 Best Bars 2024 αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της ζωντανής τελετής απονομής των βραβείων που έλαβε χώρα στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Στην 16η έκδοσή τους, τα βραβεία ένωσαν και πάλι την παγκόσμια κοινότητα των μπαρ για να αναγνωρίσουν τις προσωπικότητες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς σκηνής κοκτέιλ. Το Handshake Speakeasy στην Πόλη του Μεξικού βρίσκεται για πρώτη φορά στην κορυφή της κατάταξης.

Το Handshake Speakeasy είναι το πρώτο μπαρ από το Μεξικό που κατακτά την πρώτη θέση.

Ποιο μπαρ βρέθηκε στην κορυφή της λίστας

Το Handshake Speakeasy

βρίσκεται στη γειτονιά Colonia Juárez, κρυμμένο πίσω από μια μυστική πόρτα και εφοδιασμένο με μια εντυπωσιακή σειρά από vintage αποστάγματα. Ο διευθυντής του μπαρ, Eric Van Beek, συνδυάζει αβίαστα την παράδοση με την καινοτομία, αναδεικνύοντας τα κλασικά πιάτα με τεχνικές αιχμής που αναπτύσσονται στο εργαστήριο του ξενοδοχείου, φέρνοντας επανάσταση στις γνωστές συνταγές με απροσδόκητες γεύσεις.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Bar Leone του Χονγκ Κονγκ (Νο. 2), το Sips της Βαρκελώνης (Νο. 3), το Tayēr + Elementary του Λονδίνου (Νο. 4) και το Jigger & Pony της Σιγκαπούρης (Νο. 5).

Καλύτερο μπαρ στην Ευρώπη στέφθηκε το Sips της Βαρκελώνης.

Δύο ελληνικά μπαρ της Αθήνας στα καλύτερα του κόσμου

Μεγάλη είναι και φέτος η διάκριση για την Ελλάδα, καθώς δύο αθηναϊκά μπαρ βρέθηκαν πολύ ψηλά στη λίστα. Το Line Athens του Βασίλη Κυρίτση βρέθηκε στην έκτη θέση, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του, ενώ το Baba Au Rum βρέθηκε στην 17η θέση.

Υπενθυμίζουμε ότι άλλα τρία μπαρ της Αθήνας βρίσκονται στη λίστα των 50-100 καλύτερων μπαρ στον κόσμο. Συγκεκριμένα, αυτά είναι: The Bar in Front of the Bar (Νο. 51) στην Πετράκη, The Clumsies (Νο. 60) και Barro Negro (Νο. 68).

«Μια πρώην γκαλερί τέχνης που έγινε μπαρ, το Line, ξεκίνησε το 2022 με υψηλές φιλοδοξίες να επαναπροσδιορίσει το craft bartending. Με εγκέφαλο τους αθηναϊκούς βασιλιάδες των κοκτέιλ Βασίλη Κυρίτση και Νίκο Μπακούλη του Clumsies, το Line παράγει τα περισσότερα προϊόντα της εσωτερικά, από κρασί φράουλας μέχρι μπύρα, ροδάκινο μοχίτο και ψωμί», αναφέρει χαρακτηριστικά η περιγραφή.

Η Emma Sleight, επικεφαλής του τμήματος περιεχομένου του The World's 50 Best Bars, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με τεράστια υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι το Handshake Speakeasy είναι το The World's Best Bar 2024, με χορηγό το Perrier. Το να είσαι το πρώτο Νο.1 από το Μεξικό είναι ένα εξαιρετικό επίτευγμα, το οποίο ο Eric Van Beek και η ομάδα του αξίζουν πάρα πολύ. Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε κάθε μπαρ του φετινού καταλόγου, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί ως φάρος για τους λάτρεις των κοκτέιλ σε όλο τον κόσμο».

Ο κατάλογος του 2024 περιλαμβάνει μπαρ από 28 πόλεις με 16 νέες καταχωρίσεις.

Οι σημαντικές διακρίσεις των μπαρ:Το Monica Berg ψηφίστηκε ως Roku Industry Icon.Το Cat Bite Club της Σιγκαπούρης λαμβάνει το Campari One To Watch Award.Το Ketel One Sustainable Bar Award απονέμεται στο Zest της Σεούλ.Το Bar Leone του Χονγκ Κονγκ είναι το Disaronno Highest New Entry στο Νο. 2.Το The Cambridge Public House, στο Παρίσι, εξασφαλίζει το The Nikka Highest Climber Award, ανεβαίνοντας 19 θέσεις στο Νο. 19.Το Florería Atlántico του Μπουένος Άιρες είναι το Rémy Martin Legend of The List.Το Superbueno της Νέας Υόρκης κερδίζει το London Essence Best New Opening Award.Το Calliope Draper του Partake από το Edmonton είναι η αποδέκτης του 50 Best Bars Roku ScholarshipΤο Lyaness (Λονδίνο) κερδίζει το Siete Misterios Best Cocktail Menu Award.Το Bareksten Best Bar Design Award κέρδισε το Himkok από το Όσλο.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δύο, Αθήνας, -Ψηλά,dyo, athinas, -psila