Η Τατιάνα Μπλάτνικ και η Breathe Hellas δημιούργησαν αέρινα μαντίλια με μηνύματα Ολυμπιονικών [εικόνες]

Η Τατιάνα Μπλάτνικ, Ιδρύτρια της Breathe Hellas, υπογραμμίζει τη σημασία της ψυχικής υγείας, με αφορμή τους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ με την Hope Breathe Hellas, σε συνεργασία με τη Mantility, δημιουργούν το «Scarf of Hope», ένα λευκό μαντίλι με γαλάζιες λέξεις-μηνύματα.

«Πίστεψε», «Να τολμάς», «Αγάπα το όνειρό σου»

Το signature «Μαντήλι Ελπίδας» εμπνέεται από φράσεις

αντοχής, δύναμης και ενδυνάμωσης που μοιράστηκαν κορυφαίοι Έλληνες αθλητές και Ολυμπιονίκες στο πλαίσιο της τρίμηνης εθνικής καμπάνιας “Uniform of Hope”, με κυρίαρχο μήνυμα #StrongerTogether (Δυνατοί Μαζί).

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Τατιάνας Μπλάτνικ και της Breath Hellas που καλεί τους αθλητές να γίνουν πρότυπα υπέρ της ψυχικής υγείας, εξαλείφοντας το στίγμα, προωθώντας τον ανοιχτό διάλογο και ενθαρρύνοντας τους νέους να μοιραστούν τις δικές τους ιστορίες.

Από την αρχαιότητα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν πάντα σύμβολο ειρήνης και ελπίδας. 130 χρόνια μετά την αναβίωσή τους, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεχίζει να προάγει τις διαχρονικές αξίες του Ολυμπισμού.

Φέτος, η Breathe Hellas σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, δώρισε 100 μαντήλια ελπίδας στους Έλληνες αθλητές που πήγαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Κάθε λέξη και ένα ξεχωριστό μήνυμα

Μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις τον Μάιο του 2024, 28 Έλληνες αθλητές και προπονητές μοιράστηκαν τις ιστορίες τους, τόσο τους θριάμβους όσο και τις προκλήσεις.

Καθένας κατέγραψε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα, όπως «Πίστεψε», «Να τολμάς», «Αγάπα το όνειρό σου», «Το καλύτερο μετάλλιο που μπορείς να κερδίσεις είναι η εσωτερική σου ισορροπία», τα οποία τυπώθηκαν πάνω στο μαντίλι.

Το μαντήλι θα είναι σύντομα διαθέσιμο προς πώληση, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους να συμβάλλουν στην καμπάνια της Breathe Hellas.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες της καμπάνιας είναι μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας που ταξίδεψε στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Η πλήρης λίστα περιλαμβάνει τους: Αλέξανδρο Γκιννή, Αιμιλία Εφραίμογλου, Αλεξάνδρα Εφραίμογλου, Αλέξη Παππά, Άννη Πανταζή, Αντώνη Τσαπατάκη, Ντέμη Νικολαΐδη, Δημήτρη Ιτούδη, Δώρα Γκουντούρα, Ελευθερία Πλευρίτου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβίνα Μάλτση, Γιώργο Πρίντεζη, Ιωάννη Μπουρούση, Ιωάννη Φουντούλη, Κλέλια Πανταζή, Λευτέρη Πετρούνια, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Μαρία Πολύζου, Νικολέτα Κυριακοπούλου, Νόρα Δράκου, Πάτρικ Μουράτογλου, Πολυχρόνη Τζωρτζάκη, Στέλιο Μαλακόπουλο, Τάκη Ξουρή, Θοδωρή Ιακωβίδη, Βασιλική Μιλλούση και Βασιλική Πλευρίτου.

Κύριοι Υποστηρικτές: Η καμπάνια τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας, Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας «Κώστας Στεφανής».

Η παραγωγή και η προώθηση της καμπάνιας υποστηρίζονται από δωρεές της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative), του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) του ΙΣΝ, του Ιδρύματος «Στέλιος» και του Ιδρύματος Πετρόχειλου.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ ίδρυσε την Breathe Hellas το 2020

Η Breathe Hellas είναι μια πλατφόρμα ψυχικής υγείας με αποστολή να ευαισθητοποιήσει και να παρέχει εργαλεία και πόρους ψυχικής υγείας διαθέσιμα σε όλους. Η Τατιάνα Μπλάτνικ ίδρυσε την Breathe Hellas το 2020 στην Ελλάδα, με στόχο την προάσπιση της ψυχικής υγείας, την προώθηση της αυτοφροντίδας και τη δημιουργία συναισθηματικά υγιέστερων κοινοτήτων.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η ομάδα της Breathe Hellas έχει διαμορφώσει καμπάνιες ευαισθητοποίησης τόσο του γενικού κοινού όσο και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων, όπως είναι οι νέοι ενήλικες. Ειδικότερα η πλατφόρμα περιλαμβάνει ενημερωτικό υλικό, καθώς και διάφορα εργαλεία αυτοφροντίδας, όπως ασκήσεις αναπνοής για τη ρύθμιση του στρες, εργαλείο καλλιέργειας ευγνωμοσύνης και άλλα. Τα εργαλεία αυτά αποτελούν την πρώτη γραμμή παρέμβασης για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας και ευεξίας των ατόμων, καθώς προσκαλούν τους χρήστες τους να αναστοχαστούν σε σχέση με τις συνήθειες της καθημερινότητάς τους και να τις αντικαταστήσουν με υγιέστερες και πιο ωφέλιμες.

Σε περίπτωση που ο επισκέπτης της πλατφόρμας χρειάζεται κάποια συμβουλευτική υποστήριξη, δικτυώνεται με δωρεάν τηλεφωνική υπηρεσία συμβουλευτικής («Μίλα Μου»), ενώ για εξειδικευμένη βοήθεια από επαγγελματία ψυχικής υγείας, η πλατφόρμα παραπέμπει τον επισκέπτη στη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή 10306.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα