Κασσελάκης: Παραμέρισε την αμφισβήτησή του από τον Πολάκη, έχρισε πραγματικό αντίπαλο τον Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν σηκώνει το γάντι στην ευθεία αμφισβήτηση Πολάκη αλλά στρίβει και πάλι τα φώτα της εσωκομματικής σύγκρουσης στους 87 και εμμέσως στον Αλέξη Τσίπρα με διακύβευμα την είσοδό του στη Βουλή μέσω παραιτήσεων του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ένα βήμα πίσω έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου σε αυτή τη

χρονική συγκυρία να αποφύγει όπως πολλοί εκτιμούν τη σύγκρουση με τον άλλοτε υπαρχηγό του στο κόμμα και το πρόσωπο που τον έφερε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε διπλό μέτωπο στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Από τη μια ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος για πρώτη φορά αμφισβήτισε ευθέως τον κ. Κασσελάκη και από την άλλη οι «οκτώ», εκπροσωπώντας την κίνηση των «87» ή της λεγόμενης «φρουράς Τσίπρα», αποχώρησαν για άλλη μία φορά από τη συνεδρίαση, τονίζοντας ότι «δεν νομιμοποιούμε διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις που ευτελίζουν και εμάς ως πρόσωπα και το κόμμα μας».

Ωστόσο ο κ. Κασσελάκης αγνόησε την πρώτη πρόκληση και στοχοποίησε μόνο τη δεύτερη. «Εγώ δεν σηκώνω το γάντι, όποιος θέλει να κάνει μομφή στην Κεντική Επιτροπή» φέρεται να ήταν η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη προς την πλευρά του Παύλου Πολάκη.

«Κάποιοι φρόντισαν πάλι να δώσουν ανάσες στο καθεστώς Μητσοτάκη. Δε μιλάω για τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος μίλησε σε πολιτική βάση, και για τον οποίο υπάρχει ανοιχτό το θέμα Λινού (που ήδη ερευνώ προσωπικά και θα αποφασίσω νηφάλια όταν θα έχω τα πλήρη στοιχεία). Θα συναντηθώ με τον Παύλο, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα» έγραψε στην ανάρτησή του μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δείχνοντας προς τη βάση του κόμματος ότι θέλει να αποφύγει τη σύγκρουση μαζί του.

Ωστόσο ο Παύλος Πολάκης που δείχνει να τα παίζει όλα για όλα απέναντι στον κ. Κασσελάκη με κάθε τρόπο και μέσω συνομιλητών του φαίνεται ότι είναι αποφασισμένος είτε να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ είτε ακόμη και να αποχωρήσει και να κάνει δικό του κόμμα. O Χανιώτης βουλευτής δεν συγχώρησε ποτέ στον Στέφανο Κασσελάκη ότι δεν τον στήριξε εξαρχής και αποφασιστικά στην υπόθεση με την Αθηνά Λινού, η οποία υπήρξε αφορμή για να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Υπολογίσιμη δύναμη ο Πολάκης

«Δυστυχώς η σημερινή μας ηγεσία απ' ό,τι βλέπω κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το εξασφαλίσει. Γι' αυτό χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και σύντομα και όσο τουλάχιστον με αφορά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ γι' αυτό» ήταν η ακριβής διατύπωση του Χανιώτη βουλευτή, ο οποίος φρόντισε να δώσει στη δημοσιότητα όλη την παρέμβασή του στην Πολιτική Γραμματεία.

Ο κ. Πολάκης στο διάστημα από τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και έπειτα εξελίσσεται πλέον σε υπολογίσιμη δύναμη στο κόμμα και στη βάση. Ήδη στελέχη και απλά μέλη του κόμματος κάνουν στροφή και από το στρατόπεδο των προεδρικών περνούν τώρα στο μπλοκ του ανεξάρτητου βουλευτή και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εσωκομματικών του αντιπάλων ο κ. Πολάκης έχει ήδη αυξήσει την επιρροή του και στην Κεντρική Επιτροπή ενώ πολλαπλασιάζονται διαρκώς τα μέλη του ανώτατου οργάνου που συσπειρώνονται γύρω του και σίγουρα πολύ πάνω από τους 50-60 που έλεγχε μέχρι πρόσφατα.

Πραγματικός αντίπαλος ο Τσίπρας

Στο άκουσμα της τοποθέτησης του κ. Πολάκη στην Πολιτική Γραμματεία ο κ. Κασσελάκης επιχείρησε να προσπεράσει την πρόκληση και να ξεκαθαρίσει ότι θα συναντηθεί μαζί του και επιπλέον ότι δεν θα σύρει… τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάλπες λέγοντας «δεν θα ταλαιπωρήσω το κόμμα και δεν θα τα βροντήξω ποτέ».

Και ενώ ο κ. Κασσελάκης στις αρχικές διαρροές έδειχνε να μην βρίσκει λόγο να προσφύγει σε διαδικασίες για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από το εσωκομματικό τέλμα στο οποίο εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο, μετά τη δήλωση αποχώρησης των οκτώ στελεχών της πολιτικής γραμματείας προτίμησε να επιτεθεί στην ομάδα των 87 με στόχο να συντηρήσει στο πρόσωπό τους το αφήγημα του υπονομευτή που τους χρεώνει.

«Αν θέλουν έναν άλλο ΣΥΡΙΖΑ, με τις ισορροπίες και την ακινησία που είχαν συνηθίσει, ας επιλέξουν υποψήφιο και ας θέσουν θέμα ηγεσίας ευθέως και δημόσια. Τώρα» ήταν η αποστροφή του κ. Κασσελάκη.

Ουσιαστικά ο κ. Κασσελάκης θέλει να καθησυχάσει τους οπαδούς του κ. Πολάκη ότι το «λάθος» της διαγραφής μπορεί να διορθωθεί και ότι ο εσωτερικός αντίπαλος είναι οι Γεροβασίλη, Φλαμπουράρης, Σπίρτζης, Ζαχαριάδης, Ραγκούσης και Θεοχαρόπουλος και ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στα χαρακώματα για την έδρα του Επικρατείας

Ουσιαστικά ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται σε συμπληγάδες και είτε έρθει σε ρήξη με τον κ. Πολάκη είτε με την ομάδα των 87 θα βρεθεί με βαριές απώλειες, σε ποσοστά και σε κοινοβουλευτική δύναμη, όποιο από τα δυο μπλοκ αποχωρήσει από το κόμμα.

Η απονομιμοποίηση της Πολιτικής Γραμματείας από τους 87 με την ανακοίνωση αποχώρησής τους, την οποία συνόδευσαν με καταγγελίες για «φράξια Κασσελάκη», ήταν το δεύτερο ισχυρό χτύπημα στην ηγεσία μετά την αμφισβήτηση από τον Παύλο Πολάκη.

Οι 8 της Πολιτικής Γραμματείας ουσιαστικά με τις καταγγελίες τους για φραξιονισμό σε βάρος των προεδρικών στο φόντο των επιθέσεων και των διαδικτυακών απειλών στο πρόσωπο των επιλαχόντων του Επικρατείας από οπαδούς του κ. Κασσελάκη ήταν ένα ηχηρό «όχι» στην είσοδο του προέδρου στη Βουλή.

Το κλίμα πυροδότησε η εισήγηση της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγκου η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πρότεινε να υιοθετήσει στην απόφασή της η Πολιτική Γραμματεία ότι «ο πρόεδρος πρέπει να μπει στη Βουλή».

Πρακτικά αυτό ερμηνεύτηκε ως απόπειρα να ασκηθεί πλέον από το ίδιο το κόμμα πίεση στους επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας να δηλώσουν ότι θα παραιτηθούν από την έδρα.

Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας υπενθύμισε στον κ. Κασσελάκη «εσύ ο ίδιος είχες πει ότι δεν θα ζητήσεις να παραιτηθεί κανείς» ωστόσο πλέον για τον κ. Κασσελάκη φαίνεται ότι όλα έχουν αναστραφεί με το κόμμα να έχει κοπεί σε τρία κομμάτια.

Στη συνεδρίαση της ΠΓ ο κ. Κασσελάκης ωστόσο δεν ξεκαθάρισε αν αποζητά την έδρα του κ. Ηλιόπουλου ή όχι και την είσοδό του στη Βουλή, αλλά λίγο αργότερα, στην ανάρτησή του, αύξησε κατακόρυφα την πίεση στους επιλαχόντες υποψήφιους του Αλέξη Τσίπρα.

Τελικός αποδέκτης όλων αυτών με επίδικο την είσοδο Κασσελάκη στη βουλή δεν είναι άλλος από τον κ. Τσίπρα.

«Όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε, είναι ευπρόσδεκτος» έγραψε στην ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα