Κτηνίατρος προειδοποιεί: Κρατήστε μακριά από τους σκύλους αυτές τις πέντε τροφές

Όλοι αγαπάμε τους τετράποδους φίλους μας, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το τι τρώνε. Ορισμένα τρόφιμα μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά επιβλαβή για τους σκύλους, κι αυτά συχνά είναι πράγματα που έχουμε στα σπίτια μας.

Ο κτηνίατρος Amir Anwary, γνωστός ως @amirthevet στο TikTok, συναντά συχνά πέντε κοινές τοξικές ουσίες που επηρεάζουν τους σκύλους. Τα κρεμμύδια είναι ένας τέτοιος ένοχος. Αυτό το ευρέως χρησιμοποιούμενο λαχανικό περιέχει μια δηλητηριώδη ένωση που ονομάζεται N-propyl disulfide, η οποία μπορεί να βλάψει τα ερυθρά αιμοσφαίρια, οδηγώντας ενδεχομένως

σε αναιμία και ανεπάρκεια οργάνων.

Η ξυλιτόλη είναι μια άλλη ουσία την οποία πρέπει να αποφεύγουν οι σκύλοι. Βρίσκεται συνήθως στα φυτά, αλλά και σε πολλά φρούτα και λαχανικά.

Οι σκύλοι πρέπει, επίσης, να αποφεύγουν να τρώνε σταφύλια και σταφίδες. Αμφότερα είναι τοξικά για τους σκύλους και μπορεί να οδηγήσουν σε νεφρική ανεπάρκεια ή σε θάνατο, ακόμα και σε μικρές ποσότητες.

Οι ξηροί καρποί macadamia (μακαντάμια) μπορούν, επίσης, να οδηγήσουν σε δηλητηρίαση. Το τοξικό συστατικό μέσα στον καρπό είναι άγνωστο, αλλά δεν είναι ασφαλές για τα κατοικίδια. Η κατανάλωση λίγων μόνο ξηρών καρπών μπορεί να οδηγήσει σε μέθη σε έναν μικρό έως μεσαίου μεγέθους σκύλο.

Επιπλέον, και η σοκολάτα είναι απαγορευμένη για τους αγαπημένους σας σκύλους. Περιέχει θεοβρωμίνη και καφεΐνη - και οι δύο τοξικές για τους σκύλους. Οι σκύλοι δεν μπορούν να μεταβολίσουν αυτές τις χημικές ουσίες τόσο αποτελεσματικά όσο οι άνθρωποι, κάτι που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα κατοικίδιά σας. Το επίπεδο τοξικότητας της σοκολάτας εξαρτάται από το μέγεθος του σκύλου και τον τύπο της σοκολάτας που καταναλώθηκε. Οι πιο σκούρες, πικρές σοκολάτες αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Από την άλλη πλευρά, η λευκή σοκολάτα περιέχει ελάχιστη θεοβρωμίνη και θεωρείται γενικά λιγότερο βλαβερή.

Ποιες τροφές να αποφύγετε να προσφέρετε στους σκύλους

Τα τρόφιμα λοιπόν με τα οποία δεν πρέπει ποτέ να ταΐζετε τους σκύλους είναι τα εξής:

Κρεμμύδια Σταφύλια Σταφίδες Μακαντάμια Σοκολάτα (ιδιαίτερα η μαύρη)

Το ενημερωτικό βίντεο έχει συγκεντρώσει χιλιάδες προβολές από τότε που αναρτήθηκε, με τους θεατές να εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους για τις συμβουλές του κτηνιάτρου.

Ένας θεατής είπε μάλιστα ότι κερδίζει «πολλή γνώση» από τα βίντεο του Amir. Ένας σχολιαστής εξέφρασε: «Ωραία. Ευχαριστώ για τις γνώσεις σας». Ένας άλλος πρόσθεσε: «Ευχαριστώ που ανέφερες την ξυλιτόλη στη λίστα σου. Πολλοί δεν την ξέρουν».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα