Πώς θα κάνετε ένα μικρό σαλόνι να δείχνει μεγάλο -4 λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Ένα μικρό σαλόνι μπορεί άνετα να φανεί πολύ μεγαλύτερο με λίγες έξυπνες κινήσεις.

Ένα μικρό σπίτι χρειάζεται ένα έξυπνο design ώστε να μεγιστοποιήσετε τον χώρο και να μοιάζει μεγαλύτερο.

Κάθε έπιπλο και η διακόσμηση του χώρου πρέπει να επιλέγεται με σύνεση. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι ένας στρατηγικά τοποθετημένος καθρέφτης και οι ανοιχτόχρωμοι τοίχοι μπορούν να βοηθήσουν ένα μικρό δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο.

Ξέρατε, όμως, ότι το μέγεθος της βάσης της τηλεόρασής έχει επίσης σημασία;

Σε ένα βίντεο

στο TikTok, η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Brie Turton (@briellynturton) μοιράστηκε τα 4 λάθη διακόσμησης που πρέπει να αποφύγετε σε μικρά σαλόνια, από τετράγωνα έπιπλα μέχρι μικρά χαλιά.

Τα 4 λάθη που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε στο σαλόνι σας

Γυμνοί τοίχοι

Πιθανότατα πιστεύετε ότι κάνετε το σωστό αφήνοντας τους τοίχους σας εντελώς γυμνούς, αλλά σύμφωνα με την Brie αυτό έχει στην πραγματικότητα το αντίθετο αποτέλεσμα.

Για να κάνετε ένα μικρό καθιστικό να μοιάζει πιο ευρύχωρο, συνιστά να τοποθετήσετε έργα τέχνης σωστού μεγέθους στους τοίχους. Αυτό θα τραβήξει τα βλέμματα προς τα πάνω και θα κάνει χρήση του κατακόρυφου χώρου, αντί το μικρό δάπεδο να είναι το σημείο εστίασης.

Τετράγωνα έπιπλα

Δεν υπάρχει τίποτα που να τονίζει το μικρό αποτύπωμα ενός δωματίου περισσότερο από το να αισθάνεστε περιορισμένοι στον τρόπο που μπορείτε να μετακινηθείτε.

Τα τετράγωνα έπιπλα δεν σας επιτρέπουν να νιώσετε ότι κινείστε αβίαστα μέσα στο χώρο, λέει η Brie. Αντίθετα, προτιμήστε στρογγυλεμένες ή καμπυλωτές άκρες. Ωστόσο, εάν έχετε ήδη έναν boxy καναπέ, επιλέξτε ένα πιο απαλό ύφασμα όπως το λινό.

Μικρά χαλιά

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους με τους οποίους τα μάτια μας καθορίζουν το μέγεθος ενός χώρου είναι η αντιληπτή επιφάνεια του δαπέδου.

Το να έχετε ένα χαλί που είναι πολύ μικρό και κόβει το δωμάτιο θα κάνει αμέσως τον χώρο να φαίνεται μικρότερος, προειδοποιεί η Brie. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε ένα μεγαλύτερο χαλί που μπορείτε να χωρέσετε στον μικρό χώρο σας.

Μαζεμένα έπιπλα για τηλεόραση

Μια συμπαγής μονάδα πολυμέσων (όπως το έπιπλο της τηλεόρασης) μπορεί να φαίνεται η σωστή επιλογή επειδή εξοικονομείτε χώρο, αλλά στην πραγματικότητα, ο χώρος που έχετε εξοικονομήσει και στις δύο πλευρές αυτής της βάσης είναι εντελώς μη λειτουργικός.

Επομένως, η Brie προτείνει να τοποθετήσετε μια μονάδα πολυμέσων στο μήκος του τοίχου, καθώς θα δημιουργήσει μια αίσθηση μήκους και μεγέθους στο μικρό σαλόνι.

Φωτογραφίες: Unsplash

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πώς,pos