Στρατηγική συμφωνία συνεργασίας του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο Ελληνικό

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης προχωρά σε στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το οποίο προσεχώς θα ανοίξει τις πύλες του στο Ελληνικό. Το Πανεπιστήμιο, που κατατάσσεται στην 63η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Καλή Υγεία & Ευημερία, θα παρέχει προγράμματα σπουδών στους τομείς της Ιατρικής, της Νοσηλευτικής, της Κτηνιατρικής και της Νομικής.

Η παρουσία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στην περιοχή μας αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης, ενισχύοντας την εκπαιδευτική, εμπορική και επιχειρηματική

δραστηριότητα στην τοπική κοινωνία, όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση της Λευκωσίας. Κατόπιν πρόσκλησης της διοίκησης του Πανεπιστημίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του, κατά την οποία η αποστολή του Δήμου εντυπωσιάστηκε από το επίπεδο των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, δήλωσε σχετικά: «Αντιλαμβανόμαστε τα πολλαπλά οφέλη που θα επιφέρει η λειτουργία του Πανεπιστημίου στην περιοχή μας. Η συμμετοχή μας στην κοινή εκδήλωση με άλλα επτά πανεπιστήμια από όλη την Ευρώπη, στο πλαίσιο προγράμματος νεολαίας, επιβεβαίωσε τη δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από αυτό το εκπαιδευτικό ίδρυμα». Σύντομα θα ανακοινωθεί επίσημα το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ενισχύοντας την εκπαίδευση και την καινοτομία στην περιοχή.

Στην αποστολή του Δήμου στην Κύπρο, ξεχωριστή στιγμή υπήρξε η επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου ο Δήμαρχος κατέθεσε στεφάνι προς τιμή των Ελλήνων και Κυπρίων που έπεσαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες που υπερασπίστηκαν την ελευθερία. «Αιωνία τους η μνήμη»!

Στην αποστολή του Δήμου συμμετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Θωμάς Κατσαγώνης, η Αντιδήμαρχος Νεολαίας και Ατόμων με Αναπηρία Ελίνα Αλεξίου, και η Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης, Δέσποινα Δεσύπρη.

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης προσβλέπει με ανυπομονησία στην έναρξη αυτής της συνεργασίας, η οποία θα ανοίξει νέους ορίζοντες για την τοπική κοινωνία και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα