Οι αλλαγές που έρχονται μετά τα 20

Μεγαλώνοντας αλλάζει ο άνθρωπος. Χάνεται ο ενθουσιασμός, απομυθοποιούνται κάποια πράγματα με αποτέλεσμα να μην είναι όλα όπως στην αρχή.

Τι αλλαγές παρατηρούνται;

Αρχικά, ξεπερνάτε το κόμπλεξ να μην φοράτε τα ρούχα δεύτερη φορά. Τα πρώτα χρόνια που είχατε μεταμορφωθεί σε party animal δεν μπορούσατε να διανοηθείτε πως θα κάνατε έξοδο με τα ίδια ρούχα. Και αν τύχαινε, εκείνο το βράδυ δεν βγάζατε φωτογραφία. Τι άγχος κι αυτό; Ευτυχώς, μεγαλώνοντας βλέπετε τα πράγματα διαφορετικά. Αρχίζετε, να φοράτε τα ίδια ρούχα παραπάνω απ΄δύο

φορές. Μπορεί να τα μετατρέπετε με έξυπνα τρικ, διαφορετικά κολιέ, παπούτσια κτλ. αλλά η «βάση» παραμένει ίδια.

Το hangover τώρα είναι κάτι που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε πλέον. Κάποτε ξυπνούσατε το πρωί και ήσασταν καλύτερα από ποτέ. Όσο μεγαλώνεις όμως τα πράγματα χειροτερεύουν. Ακόμη και τα δύο ποτήρια κρασί μπορεί να σου κάνουν ζημιά. Αφήστε το θέμα των κιλών από το αλκοόλ. Για την κυτταρίτιδα, την κατακράτηση, την αφυδάτωση της επιδερμίδας μην τα αναφέρουμε καλύτερα.

Ξαφνικά, αναπολείς τα παιδικά σου χρόνια. Τότε που η μαμά σου φώναζε να διαβάζεις ενώ εσύ ήθελες να παίζεις. Η ανάμνηση αυτή γίνεται πιο έντονη τις μέρες με υπερβολικό φόρτο εργασίας.

Ξοδεύεις όλο και περισσότερα χρήματα. Η σπάταλη αυτή έρχεται να καλύψει άλλα κενά στη ζωή σας. Η ικανοποίηση που παίρνετε από τα υλικά αγαθά σας καλύπτει προσωρινά συναισθηματικά.

Καταλαβαίνετε πλέον πως είναι μύθος το «ένα ποτό». Η φράση «πάμε για ένα ποτάκι» δεν ισχύει όσο μεγαλώνει κανείς. Ο λόγος είναι πως οι υποχρεώσεις είναι τέτοιες, οι ώρες εργασίες πάρα πολλές, που δεσμεύουν όλο τον προσωπικό χρόνο. Τι μένει λοιπόν; Μια Παρασκευή, ένα Σάββατο βράδυ, να βγείτε με τους φίλους σας. Να διασκεδάσετε. Μοιάζει λοιπόν η έξοδος να είναι σαν ευκαιρία ζωής. Να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό στο «εδώ και τώρα», αύριο πιθανότητα θα είστε σπίτι με hangover και δεν θα ξεκολλάτε από τον καναπέ σας.

Επίσης, όσο μεγαλώνει κανείς παθαίνει το εξής πρόβλημα με την όρασή του (όχι πρεσβυωπία ακόμη) αρχίζει να παρατηρεί όλο και περισσότερο μικρά παιδιά στο χώρο. Αρχίζει, να τους μιλάει, να γελάει μαζί τους και να τα θεωρεί γλυκούτσικα. Μετά, έρχονται τα «Αχ! εγώ πότε θα κάνω παιδιά» κτλ.

Ξαφνικά, νιώθετε εγκλωβισμένοι σε ηλικιακά targets group. Δεν είστε ο νεότερος του bar που είχε το παιχνίδι. Οι διάδοχοι σας σάς έχουν εκθρονίσει πλέον.

Στις εξόδους σας πλέον δεν είστε η Diva που ήσασταν κάποτε. Αντί να κοιτάτε πλέον με τον υπεροπτικό σας βλέμμα αν σας κοιτάζει όλο το μαγαζί, κοιτά εσείς απεγνωσμένα προκειμένου να εντοπίσετε κάπου στο χώρο τον τύπο που πληροί τα κριτήρια του συντρόφου που έχετε στο μυαλό σας.

Η μουσική. Όσο μεγαλώνετε έχετε όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα με την ένταση της μουσική. Γιατί να είναι τόσο δυνατά; Δεν μπορείτε να μιλήσετε σαν άνθρωποι.

Αρχίζετε, να ενδιαφέρεστε για άλλα πράγματα πλέον. Δεν σας νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι, αλλά εσείς. Προσπαθείτε να βρείτε τον εαυτό σας, τις ισορροπίες σας, να οργανώσετε το μέλλον σας. Η επαγγελματική σας αποκατάσταση είναι αυτό που μετράει.

Αυτές είναι μερικές γενικές αλλαγές που παρατηρούνται μετά τα 20. Δεν είναι κανόνας. Αν ψάχνετε πάντως για κανόνες, τότε ακολουθήστε τον εξής «Ζήστε στο έπακρο, την κάθε φάση της ζωής σας».

Keywords
Τυχαία Θέματα