Tα πιο “γρήγορα” show girls

Στέκονται με τις ώρες όρθιες, χαϊδεύουν τα αυτοκίνητα και σου χαμογελούν λες και τα ‘χεις φτιάξει μαζί τους. Μην μασάς. Τη δουλειά τους κάνουν τα κορίτσια.

Από τον Γιάννη Κωνσταντόπουλο

Μπορεί να ακούγεται φαλλοκρατικό ή όπως αλλιώς αλλά ένα είναι το ιστορικό δεδομένο. Το αυτοκίνητο πουλάει πιο εύκολα όταν μια ωραία γυναίκα στέκεται δίπλα του. Στα ημερολόγια που έχει και ο τελευταίος φαναρτζής στο τοίχο, σε αυτό της Pirelli που δείξαμε πριν από λίγες μέρες, στο οποιοδήποτε Διεθνές Σαλόνι που γίνεται στον πλανήτη.

Δεν λέω για την Ελλάδα τέτοιες ώρες που και την Κάρμεν Ιλέκτρα να βάλεις γυμνή δίπλα πιο εύκολα θα πας να της αγοράσεις κανένα ρουχαλάκι παρά να πας να σκάσεις την προκαταβολή. Μιλάω γενικά. Διεθνώς. Αυτό που γίνεται τώρα είναι στη Μπολόνια, όπου ψαρέψαμε μερικές φωτό και πριν λίγες μέρες έγινε στην Ιαπωνία με τις γκέϊσες του Τόκιο. Για κάποιο κοινά συνωμοτικά λόγο αυτό μου φαίνεται σαν ένα από τα τελευταία οχυρά όπου το politically correctness  τρώει πόρτα.

Παλιά μάλιστα στους δημοσιογραφικούς κύκλους υπήρχε και το γκόσιπ όπου όσο πιο μπάζο ήταν το αμάξι τόσο πιο ωραία ήταν το κορίτσι –διακοσμητικό. Ο λόγος λέγεται distraction, έτσι δεν λεγόταν το παιχνίδι με τον Ψινάκη που τους αποσπούσε την προσοχή; Ε, αυτό έκαναν και οι γκόμενες… Σημειολογικά τις ωραιότερες τις έχουν οι Ιταλοί. Τις πιο ψυχρές οι Γερμανοί – ειδικά η BMW που ίσως σε μια κίνηση επικοινωνιακού μινιμαλισμού προβάλει περισσότερο το αυτοκίνητο. Διαπιστωμένο αυτό που λέω, δεν γράφουμε ότι να’ ναι για να περνάει η ώρα. Το ΄χω συζητήσει και κατ’ ιδίαν με ανθρώπους των εταιριών. Επίσης πολύ ωραίες επιλογές έχει παραδοσιακά η Skoda και όχι μόνο με κορίτσια από την Τσεχία που κατά κοινή ομολογία σκοτώνουν αλλά και με καλό διηπειρωτικό casting. Οι Άγγλοι, ειδικά στα υπερχλιδάτα brands, τύπου Rolls και Bentley είναι πιο chic, δεν φοράνε αυτά τα κολλητά που σου βγάζει το ασπράδι απ΄ το μάτι, είναι πιο classy. Αλλά και αν πας ακόμα και στα ελληνικά – που δεν έχουν καμία σχέση με τις υπερπαραγωγές του εξωτερικού  – ανακαλύπτεις την δύναμη της ελληνικής παραγωγής.

Διαβάστε ακόμα:

* Sex on wheels

* Βρήκαμε το σημείο (Maggie) Q

* Fly me to the moon

Keywords
Τυχαία Θέματα