Αθανασίου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προασπίζεται την ΕΡΤ ως φορέα εννόμων αγαθών

Βαρύ κατηγορώ εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσπάθειες εκμετάλλευσης των συγκυριών κατά την ομιλία του προς την Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Αθανασίου υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας για να εκμεταλλευτεί μικροπολιτικά την συγκυρία, καθώς επίσης και για να συσπειρωθεί μετά τις

δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ περί παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, δηλώσεις που όπως τόνισε ο υπουργός, «δημιούργησαν εσωκομματικά προβλήματα και δυσαρέστησαν κάποιες από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η πρότασή σας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός γιατί δεν μπορεί να έχει σε εσάς εμπιστοσύνη. Γιατί τα πάντα τα βλέπετε υπό το πρίσμα της μικροπολιτικής και της σκοπιμότητας», πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στο επίμαχο θέμα επέμβασης των δυνάμεων των ΜΑΤ στ0 Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, επανέλαβε ότι η κατάληψη του κτιρίου της ΕΡΤ ήταν παράνομη και δήλωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση προασπίζεται την ΕΡΤ ως φορέα εννόμων αγαθών.

«Είναι νόμιμη η κατάληψη του κτιρίου της ΕΡΤ και γενικότερα των δημοσίων κτιρίων; Είναι δημόσια περιουσία το κτίριο της ΕΡΤ ή έχει εκχωρηθεί με κάποιο τρόπο στους εργαζόμενους; Ισχύει το άρθρο 334 του Ποινικού Κώδικα; Αφού διαφωνείτε τόσο πολύ γιατί δεν φέρνετε μια πρόταση νόμου για την τροποποίηση ή την κατάργηση του νόμου να τη συζητήσουμε στη Βουλή, όπως γίνεται στη Δημοκρατία;», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Η Δημοκρατία δεν είναι το πολίτευμα που μας πηγαίνει στον Παράδεισο αλλά είναι το πολίτευμα που μας κάνει να μην πηγαίνουμε στη Κόλαση» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Αθανασίου ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αντιδράσεις των κατοίκων στις Σκουριές για τα σχέδια εξόρυξης χρυσού λέγοντας ότι «είναι υπαρκτό το δικαίωμα των κατοίκων να μην συμφωνούν και να αντιδρούν σε ληφθείσες αποφάσεις, με όσα το Σύνταγμα και οι νόμοι ορίζουν», ενώ παράλληλα έκανε λόγο για πρακτικές βίας από μεριάς των κατοίκων. «Έχουμε όμως τη δυνατότητα κάποιοι εξ ημών να μετερχόμαστε βίας και λοιπών παράνομων μέσων στο πλαίσιο του δικαιώματος αυτού; Προφανώς όχι. Έχει παρατηρηθεί στελέχη σας όχι μόνο να μην καταδικάζουν τα παράνομα αυτά μέσα αλλά και να τείνουν να τα δικαιολογούν πολλές φορές».

«Οι νόμοι υπάρχουν και εφαρμόζονται για όλους ή μόνο όταν μας βολεύουν; Η δική μας η απάντηση είναι σαφής. Οι νόμοι υπάρχουν για όλους. Του ΣΥΡΙΖΑ την απάντηση κάποια στιγμή πρέπει να τη μάθουμε», είπε ο υπουργός.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα