Α. Σαμαράς: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει την Ελλάδα, Ζάμπια και Βενεζουέλα»

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς και λίγο πριν τη διακοπή εξαιτίας της κυρίας Κωνσταντοπούλου, είπε πως το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος δεν είναι αν θα επιλέξουμε ανάμεσα στην πρόταση της κυβέρνησης και την πρόταση των δανειστών, αλλά αν θα πούμε «ναι» ή «όχι» στην παραμονή της Ελλάδας

στην Ευρώπη και το ευρώ, ενώ έκανε λόγο για «πρόταση των δανειστών που δεν υπάρχει πια».

«Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο, αθετώντας τις προεκλογικές σας υποσχέσεις καθώς αντί για παροχές 11 δισεκατομμυρίων προτείνατε φορολογικά μέτρα ύψους 8 δισεκατομμυρίων.»

Επίσης, είπε ότι τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση είναι 8 φορές πιο υψηλά από αυτά που υπήρχαν στο «mail Χαρδούβελη», ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι οι δύο προτάσεις της κυβέρνησης και των δανειστών «ελάχιστα διαφέρουν» και ρώτησε τον πρωθυπουργό γιατί «δεν φέρνει ως ερώτημα στο δημοψήφισμα την πρόταση της κυβέρνησης».
Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό λέγοντας: «οι πολιτικές της κυβέρνησης γονατίζουν τη χώρα χωρίς να έχει ληφθεί ούτε ένα μέτρο, δηλαδή τα κάνατε μαντάρα. Το κόστος της αδράνειας της κυβέρνησης Τσίπρα τους τελευταίους πέντε μήνες ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ. Αλήθεια, πώς η κυβέρνηση θα αποπληρώσει τα χρέη της εντός της χώρας, όταν έχετε πάρει αποθεματικά από δήμους και πανεπιστήμια;

Κάνατε τη χώρα Ζάμπια σε πέντε μήνες. Ο Τσίπρας δεν διαχειρίζεται κανένα πρόβλημα, ο Τσίπρας είναι το πρόβλημα.

Πριν από λίγες ημέρες ο διαβεβαιώνατε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο δημοψηφίσματος λόγω της νωπής εντολής που έλαβε από το λαό. Τι έγινε η νωπή εντολή; Μπαγιάτεψε; Συνεχώς ψέματα.

Το δημοψήφισμα ισοδυναμεί με χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Δεν πρέπει να γίνει αυτό. Εμείς θα ψηφίσουμε ευθέως την παραμονή της χώρας στο ευρώ, γιατί το όχι που εσείς προτείνατε ισοδυναμεί με αυτοκτονία, με έξοδο από το ευρώ και την Ευρώπη

διχάζεται το λαό ανάμεσα σε μία κακή συμφωνία και σε μια απόλυτη καταστροφή. Εκπροσωπείτε το λόμπι της δραχμής. Αυτοί που θα πλουτίσουν σε βάρος του λαού θα είναι αυτοί του λόμπι της δραχμής και μόνο. Το δημοψήφισμα είναι μια βιβλική καταστροφή, ένας Αρμαγεδώνας.

Όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου θα ματαιώσουν «το πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να κάνει την Ελλάδα Ζάμπια και Βενεζουέλα… Είμαστε όρθιοι και αποφασισμένοι να μην περάσει αυτό το πραξικόπημα.

Θα γίνετε κ. Τσίπρα ένα παρελθόν που όλοι θα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα. Με την πολιτική του κόμματός σας μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε, όμως δεν θα σας αφήσουμε να διαλύσετε τη χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα