Διευκρινιστική δήλωση Μπεγλίτη για τις κατηγορίες Παπανδρέου στον Ψυχάρη

Μετά τη λήξη της σύσκεψης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου διέρρευσε η τοποθέτηση του Γιώργου Παπανδρέου για προσπάθεια χειραγώγησης του εκ μέρους του προέδρου του ΔΟΛ και πόλεμο συμφερόντων και μετά την απάντηση Ψυχάρη στον Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος

Τύπου του Κινήματος έσπευσε να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη: «Η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να χορηγήσει το δάνειο στον ΔΟΛ, διότι ο Οργανισμός δεν πληρούσε τα τραπεζικά κριτήρια. Η άρνηση της Τράπεζας δεν είχε καμία σχέση με πολιτικές παρεμβάσεις, είτε του πρωθυπουργού, είτε της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε σχετικά, μετά από την απόρριψη του δανείου από την Εθνική Τράπεζα».

Παράλληλα, ο βουλευτής και εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι «ο ΔΟΛ τηρούσε αρνητική στάση στην υπόθεση της συγχώνευσης της Εθνικής με την Alpha Bank, και ο κ. Παπανδρέου διαπιστώνοντάς το αυτό, πληροφορήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και την Εθνική Τράπεζα ότι αυτό οφείλεται στην απόρριψη του δανείου».

Σύμφωνα με τον κ. Μπεγλίτη, ο κ. Παπανδρέου στήριξε την «αυτόνομη απόφαση της Εθνικής Τράπεζας, κάτι που δείχνει ότι οι εποχές των σχέσεων ή των επιρροών στο Τραπεζικό σύστημα είχαν περάσει ανεπιστρεπτί».

Αναφορικά με το θέμα της συνάντησης του τέως πρωθυπουργού με εκδότες στο Μέγαρο Μαξίμου και απαντώντας στη δήλωση του κ. Σταύρου Ψυχάρη, ο κ. Μπεγλίτης τόνισε πως «ο κ. Ψυχάρης εισήλθε από την είσοδο που εισέρχονται όλοι οι επισκέπτες του Μεγάρου Μαξίμου, πλην των υπουργών και των επισήμων προσκεκλημένων. Τόσο ο κ. Ψυχάρης, όσο και άλλοι εκδότες, συνοδεύονταν από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Ηλία Μόσιαλο».

Όσον αφορά στο περιεχόμενο της συνάντησης του κ. Παπανδρέου με τους εκδότες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, «ο τέως πρωθυπουργός ζήτησε από τους εκδότες τη συμβολή τους, μέσω των εφημερίδων και των ΜΜΕ που διαθέτουν, στην αντικειμενική αποτύπωση της κατάστασης και στο να ξεπεράσει η χώρα την κρίση με τον πιο θετικό τρόπο, καθώς επίσης ζήτησε τη συμβολή τους στη δημιουργία κλίματος ψύχραιμης αντιμετώπισης των γεγονότων, όπως το έχει ανάγκη η χώρα και ο ελληνικός λαός».

Keywords
Τυχαία Θέματα