«Η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται και δεν θέτει τελεσίγραφα»

Τις πληροφορίες, που έκαναν λόγο για τελεσίγραφο που πρόκειται να θέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ότι η Ελλάδα έχει τηρήσεις τις υποχρεώσεις της και αναμένει από τους εταίρους της να πράξουν το ίδιο, αλλιώς λύση είναι οι εκλογές

ή το δημοψήφισμα.

Οι πηγές από το Μαξίμου ανέφεραν: «Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται με τελεσίγραφο στη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ δεν έχουν καμία απολύτως βάση. Η ελληνική κυβέρνηση όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα έτσι και δεν θέτει».

Νωρίτερα, δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg επικαλούμενο έλληνα αξιωματούχο ανέφερε πως «ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει στην γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ ότι ‘’η ελληνική κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της και αναμένει οι πιστωτές να τηρήσουν το δικό τους μέρος της συμφωνίας’’».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο πως εάν οι συνομιλίες με τη ευρωζώνη ναυαγήσουν, η ελληνική κυβέρνηση θα το εκλάβει ως ένα σημαντικό πολιτικό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με πολιτικό τρόπο. Όπως τόνιζε η ίδια πηγή, η Ελλάδα διήνυσε το 70% της απόστασης και θα πρέπει το υπόλοιπο 30% να το μοιρασθούν οι δύο πλευρές (θεσμοί – Ελλάδα), ώστε να συναντηθούν στη μέση.

Κατά την ίδια πηγή, οι πιστωτές της Ελλάδας δεν έχουν συζητήσει οποιοδήποτε είδος σχεδίου Β με την ελληνική κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένων της πτώχευσης, της καθυστέρησης πληρωμών του ΔΝΤ ή της εξόδου από τη ζώνη του ευρώ. «Η Ελλάδα θέλει μια λύση, όχι μια ρήξη» ανέφερε.

Πηγή: news.in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα