Καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Άγκυρα από το ΥΠΕΞ και τα κόμματα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα στο Σύνταγμα

Στην έντονη καταδίκη της πολύνεκρης βομβιστικής επίθεσης λίγο πριν από την έναρξη της αντιπολεμικής πορείας στην Άγκυρα, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 30 άτομα, προχώρησε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και τα κόμματα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στην Άγκυρα» αναφέρει το Ελληνικό ΥΠΕΞ και προσθέτει «εκφράζουμεε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των

αθώων θυμάτων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε: «Η δολοφονική αυτή επίθεση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλες αιματηρές, παρακρατικές, στρατιωτικές και αστυνομικές επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού και φιλειρηνικού κινήματος και της Αριστεράς. Το καθεστώς Ερντογάν είναι υπόλογο για την κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα τη σημερινή επίθεση και εκφράζει την αλληλεγγύη και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους συναγωνιστές των αδικοχαμένων αγωνιστώ. Μοναδική απάντηση στο καθεστώς του τρόμου είναι η ενίσχυση του αγώνα για τη νίκη της δημοκρατίας και της ειρήνης στην πολύπαθη γειτονιά μας. Καλούμε σε συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 μ.μ. στην πλ. Συντάγματος.»

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ο υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, δήλωσε:

«Η σημερινή απάνθρωπη, δολοφονική τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα προκαλεί αποτροπιασμό αλλά και μεγάλη ανησυχία για τα πραγματικά κίνητρα και τους στόχους της. Την καταδικάζουμε με όλη μας τη δύναμη. Εκφράζουμε ταυτόχρονα προς τις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων και την τουρκική κυβέρνηση τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια καθώς και την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες τραυματίες».

Το ΚΚΕ επίσης καταδίκασε την επίθεση και αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του με την εργατική τάξη, το λαό της Τουρκίας, τις οικογένειες των θυμάτων. Οι εξελίξεις επιβάλλουν να δυναμώσει η ετοιμότητα και η κοινή δράση των λαών της περιοχής κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών.»

Keywords
Τυχαία Θέματα