Ολάντ: «Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε 24.000 πρόσφυγες τα επόμενα δύο χρόνια»

Στην ετοιμότητα της Γαλλίας να δεχθεί στο έδαφός της 24.000 πρόσφυγες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της χώρας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος παράλληλα πρότεινε τη σύγκληση διεθνούς διάσκεψης στο Παρίσι η οποία θα ασχοληθεί γενικότερα με την κρίση αυτή που αποτελεί ίσως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την Ευρώπη, την «Γη της Επαγγελίας» για πολλούς ανθρώπους που ζουν στο ασταθές περιβάλλον της Μέσης Ανατολής και της κεντροδυτικής Αφρικής, αλλά και για οικονομικούς μετανάστες που προέρχονται

είτε από το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, είτε από την Αφρική.

Ο Φρανσουά Ολάντ πιστεύει ότι η κρίση της μαζικής ροής προσφύγων προς την Ευρώπη μπορεί να ελεγχθεί, ενώ πρόσθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει την κατανομή 120.000 προσφύγων (μεταξύ των χωρών της ΕΕ) κατά το διάστημα των επομένων δύο ετών, πράγμα που μεταφράζεται σε 24.000 ανθρώπους για τη Γαλλία. Θα το κάνουμε».

Το πρόβλημα έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερο από την παρουσία και την δράση στη Μέση Ανατολή των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν καθώς αποτελούν απειλή τόσο για την Ευρώπη όσο και για τους λαούς της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσης την πραγματοποίηση από σήμερα αναγνωριστικών πτήσεων επάνω από τη Συρία, οι οποίες θα επιτρέψουν τον σχεδιασμό αεροπορικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ διευκρίνισε ότι η Γαλλία θα «διατηρήσει την αυτονομία των αποφάσεων και των ενεργειών», ενώ παράλληλα απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο χερσαίες επέμβασης των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία.

«Θα ήταν ασυνεπές και μη ρεαλιστικό να στείλουμε γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος στη Συρία. Δεν θα πραγματοποιήσουμε χερσαία επέμβαση, όπως δεν το κάναμε στο Ιράκ».

Keywords
Τυχαία Θέματα