Ένωση Γονέων Ζακύνθου: Να ισχύσει το μέτρο της ποσόστωσης στις Πανελλαδικές

13:16 29/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε επιστολή του, το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου, προς τον Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου, ζητά να ισχύσει το μέτρο της ποσόστωσης για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και του ΕΠΑΛ Ζακύνθου που θα υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019, λόγω της

συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας στον νομό.

Ειδικότερα, στην εν λόγω επιστολή επισημαίνονται τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Η Ένωση Γονέων των Μαθητών Ζακύνθου λαμβάνοντας υπόψιν τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο νησί μας το τελευταίο χρονικό διάστημα και μετά τον σεισμό στις 26/10/2018, ζητά να ισχύσει για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και του ΕΠΑΛ της Δ.Δ.Ε. Ζακύνθου που θα υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019, το μέτρο της ποσόστωσης.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχει έντονη μετασεισμική ακολουθία με αποτέλεσμα οι μαθητές να επηρεάζονται συναισθηματικά και να μην αισθάνονται ασφαλείς.

Ειδικότερα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που φτάνουν να χάνουν την αυτοσυγκέντρωσή τους στην μελέτη και το στόχο τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέτρο αυτό έχει ισχύσει και παλαιότερα στους νομούς Κεφαλονιάς, Λευκάδας και Λέσβου.

Παρακαλούμε λοιπόν να ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας ως Κυβέρνηση και να κάνετε το καλύτερο που μπορείτε για την ανακούφιση των μαθητών της Ζακύνθου που ζουν σε καταστάσεις φόβου και ανασφάλειας, αφού οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη αν και πότε θα σταματήσουν, και την διευκόλυνση τους να διεκδικήσουν τους στόχους τους και το μέλλον τους».

φωτο:ert.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα