Κοντονής για ζήτημα απορριμμάτων: Ας αποφασίσει ο δήμος και η κυβέρνηση θα συνδράμει

23:11 15/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Κατανοώ απόλυτα την αγανάκτηση των συμπολιτών μου», επεσήμανε -σε συνέντευξή του στην τοπική ΕΡΤ- ο βουλευτής Ζακύνθου και υπουργός δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, αναφερόμενος στη σημερινή παναζακυνθινή κινητοποίηση-διαμαρτυρία για τα πολύμηνα προβλήματα της μη αποκομιδής απορριμμάτων και των κλειστών χειρουργείων. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το ζήτημα των σκουπιδιών, ο κ.Κοντονής εξέφρασε την ελπίδα η κινητοποίηση των πολιτών της Ζακύνθου να αποτελέσει την έναρξη της επίλυσης ενός προβλήματος για οποίο, δυστυχώς, όπως είπε,

η δημοτική αρχή ολιγωρεί.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο τοπικός βουλευτής, ο δήμος είναι αρμόδιος και πρέπει άμεσα να γνωστοποιήσει τον χώρο που πρόκειται να εγκαταστήσει τον εξοπλισμό της ενδιάμεσης λύσης, καλώντας, μάλιστα, τα μέλη της δημοτικής αρχής «να μην παίζουν με την υγεία των πολιτών και το χειρότερο να μην μεταθέτουν την ευθύνη που τους αναλογεί, αναιρώντας κάθε φορά όσα είχαν υποσχεθεί ότι θα τηρούσαν» . Επίσης, τόνισε ότι, οποιαδήποτε λύση προτείνει ο δήμος που θα βασίζεται στην νομιμότητα, η κυβέρνηση θα προστρέξει για την αδειοδότηση που θα χρειαστεί.
Σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αξιοποίηση εκτάσεων του ΟΔΑΖ στον «Σκοπό», οι οποίες με κάποιες παρεμβάσεις, ίσως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση των σκουπιδιών , ο κ. Κοντονής δήλωσε ότι, «οι εκτάσεις στην περιοχή του «Σκοπού» που τελευταία έρχονται στην δημοσιότητα αποδεικνύουν την πολλαπλότητα των επιλογών που εξ αρχής υπήρχαν και ότι, άρα, η επιλογή του «Λίβα» δεν ήταν μονόδρομος όπως υποστηρίζεται», ενώ, τόνισε ότι, το θέμα θα έπρεπε να είχε εξεταστεί με σοβαρότητα και ότι, παρότι δεν γνωρίζει την καταλληλότητα της περιοχής και δεν διαθέτει τις ανάλογες γνώσεις, εντούτοις, θα ήταν πολύ χρήσιμη η γνώμη των εμπειρογνωμόνων που έχουν σχέση με το αντικείμενο.

Τέλος, ιδιαίτερης σημασίας είναι η αποκάλυψη του βουλευτή Ζακύνθου και κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους πως ο δήμαρχος, Π. Κολοκοτσάς, δεσμεύτηκε ενώπιον των παρευρισκομένων στην τελευταία κυβερνητική σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα, ότι θα παραιτηθεί αν, μέχρι 30 Μαρτίου, δεν βρεθεί λύση για τα σκουπίδια.

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα