Μαθήτριες του Λυκείου Μούδρου συμμετέχουν στην προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

21:04 4/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ
Μεγάλη διάκριση για τις μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Μούδρου, Μαρία Κιουρανάκη και Σταυρούλα – Μαρία Στενού, η πρόκρισή τους μετά από διαγωνισμό να συμμετάσχουν στην προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 18 και 19 Δεκεμβρίου.

Οι μαθήτριες κλήθηκαν, μαζί με μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Ελλάδας και του εξωτερικού,
να συμμετάσχουν σε γραπτό διαγωνισμό του προγράμματος Teachers for Europe (T4E-Εκπαιδευτικοί για την Ευρώπη), που πραγματοποιήθηκε αρχές Οκτωβρίου. Το θέμα του γραπτού δοκιμίου τους ήταν να περιγράψουν με συντομία τις θεμελιώδεις Ευρωπαϊκές αξίες και να επιλέξουν ποια πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανταποκρίνεται περισσότερο στις δικές τους απόψεις. Οι μαθήτριες πέτυχαν στον διαγωνισμό και τις επόμενες δύο εβδομάδες θα προετοιμαστούν να εκπροσωπήσουν τη Λήμνο και το Β. Αιγαίο στην προσομοίωση.

Κύριος στόχος του Ευρωπαϊκού προγράμματος είναι ο επαναπροσδιορισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο των ευρωπαϊκών αξιών για τη δημοκρατία και της έννοιας της «Αγοράς», ως τόπου άσκησης ελεύθερου διαλόγου, ενεργού συμμετοχής και λήψης αποφάσεων σε ισότιμη βάση.

The post Μαθήτριες του Λυκείου Μούδρου συμμετέχουν στην προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα