Στόχος βομβιστικής επίθεσης η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού

15:45 7/6/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Στόχος βομβιστικής επίθεσης, έγινε τα ξημερώματα στη Δάφνη το ΙΧ της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλού. Απο το ωστικό κύμα, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε σπίτια και τραυματίστηκε μια γυναίκα απο σπασμένα τζάμια. Της εκρηξης, προηγήθηκαν δύο προειδοποιητικά τηλεΦωνήματα σε μέσα ενημέρωσης. Ο υπουργός δικαιοσύνης καταδίκασε την επίθεση και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην διευθύντρια των φυλακών.Οι βομβιστές σύμφωνα με την αστυνομία παρακολουθούσαν όλες τις κινήσεις της και είχαν εντοπίσει το σημείο που στάθμευε το αυτοκίνητό της, σε μικρή απόσταση από το σπίτι της.

Στις
τέσσερις και τέταρτο τα ξημερώματα άγνωστος τηλεφώνησε στην ιστοσελίδα Ζούγκλα και στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα και ανέφερε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στην συμβολή των οδών Διομήδους και Αγίας Βαρβάρας στη Δάφνη και πως θα εκραγεί σε είκοσι λεπτά. Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή και από τα μεγάφωνα ζήτησαν από τους ενοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν παντζούρια και παράθυρα.

Στις πέντε παρά είκοσι σημειώθηκε η έκρηξη που αναστάτωσε την ευρύτερη περιοχή.

Από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια, γκαραζόπορτες ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής, ο μηχανισμός ήταν ωρολογιακός και οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν υψηλό εκρηκτικό.
Την επίθεση καταδίκασαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης και ο Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

«Καταδικάζω την βομβιστική επίθεση και αποδοκιμάζω κάθε μορφή βίας που θέτει σε δοκιμασία τους θεσμούς και δημιουργεί κινδύνους για ανθρώπινες ζωές. Συμπαρίσταμαι στη Διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού και ενισχύουμε το έργο της», ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης.

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων κάνει λόγο για ιδιότυπο ρατσισμό που υφίστανται ως εργαζόμενοι στις φυλακές και χαρακτηρίζει το χτύπημα συμβολικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα