Ocean Photography Awards: Η συγκλονιστική φωτογραφία του Νικόλα Σαμαρά που μας φέρνει αντιμέτωπους με τη σκληρή πραγματικότητα

16:38 14/9/2021 - Πηγή: iPop

Ο ωκεανός είναι ένα μυστήριο και παράλληλα πανέμορφο θαύμα της φύσης. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι κρύβεται από κάτω, σε αυτό το βαθύ μπλε. Έχει πολύχρωμα πλάσματα; Κρυμμένους πολιτισμούς; Σίγουρα δε θα μπορέσουμε να μάθουμε ποτέ, γιατί είναι απέραντος και πρακτικά είναι αδύνατο να τον ανακαλύψουμε. Κάποιοι φοβούνται τα άγνωστα νερά του, αλλά όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε πως είναι εκθαμβωτικός και απαραίτητος για ζωή.

Τα Ocean Photography Awards

επέστρεψαν για να σου δείξουν για άλλη μια φορά την ομορφιά και την σπουδαιότητα των ωκεανών. Φωτογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο μαζεύτηκαν για να παρουσιάσουν τις φωτογραφίες τους, να ανταλλάξουν ιδέες, να προβληματιστούν και τέλος, να καταλήξουν στον νικητή του διαγωνισμού. Τα Ocean Photography Awards έχουν ως αποστολή να δείξουν τη σημασία της διατήρησης της θαλάσσιας ζωής και του περιβάλλοντος. Τα βραβεία χωρίζονται σε έξι διαφορετικές κατηγορίες, όπου η κάθε μία θα έχει τους δικούς της νικητές, καθώς κι έναν ακόμα νικητή με την καλύτερη φωτογραφία του event.

Χαθήκαμε στο μέτρημα… Τελικά πόσοι ωκεανοί υπάρχουν;

Η συγκλονιστικότερη φωτογραφία του φετινού διαγωνισμού ανήκει σε Έλληνα φωτογράφο, τον Νικόλα Σαμαρά και τραβήχτηκε στην Χαλκιδική. Ο Νικόλας Σαμαράς είναι ένας βραβευμένος φωτογράφος για την λήψη υποθαλάσσιων εικόνων και φημίζεται για το πάθος του και την αφοσιωμένη δουλειά του. Η αγάπη του για τον βυθό και το ταλέντο του στην φωτογραφία, τον έκαναν να συνδυάσει αυτά τα δύο χαρίσματα και να βοηθήσει τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, να δουν τον ωκεανό με μια άλλη και διαφορετική ματιά. Ο φακός του αποτυπώνει την πραγματικότητα όσο σκληρή κι αν είναι αυτή.

Ο Νικόλας Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει κάνει πολύ σημαντικές συνεργασίες με το National Geografic Magazine, το Scuba Diving Magazine (USA), το Australasia Scuba Diving Magazine, το Asian Diver Magazine, το Through the Lens Magazine, το Discovery Channel Magazine και γενικότερα οι δουλειές του έχουν κοσμήσει πολλά περιοδικά που ασχολούνται με το περιβάλλον και τον ωκεανό.

Είναι στο χέρι μας: Τέσσερις τρόποι για να σώσουμε τους ωκεανούς μας

Η φετινή νικήτρια φωτογραφία είναι κάτι παραπάνω από συγκλονιστική. Απεικονίζει έναν ιππόκαμπο ο οποίος έχει στην ουρά του μια μάσκα προστασίας. Αυτή η συγκλονιστική φωτογραφία υποδηλώνει για άλλη μια φορά πόσο μεγάλο κακό έχει προκαλέσει η ανθρωπότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σε μια προσπάθειά μας να σωθούμε από την πανδημία που μας έχει κυριεύσει τα τελευταία χρόνια, ξεχνάμε τη σπουδαιότητα της φύσης που μας φιλοξενεί και μας δίνει ζωή και σε αντάλλαγμα εμείς τον μολύνουμε και τον καταστρέφουμε διαρκώς.

Ενώ οι μάσκες είναι αντικείμενα ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση του COVID-19, μπορούν να έχουν απίστευτα επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, οι άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν και διαθέτουν περίπου 129 δισεκατομμύρια μάσκες προσώπου και 65 δισεκατομμύρια πλαστικά γάντια κάθε μήνα. Αναπόφευκτα, μερικά από αυτά θα καταλήξουν στους ωκεανούς μας, όπου μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Και σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση της οργάνωσης OceansAsia, ο αριθμός των μασκών προσώπου που έφτασαν στους ωκεανούς του πλανήτη φέτος μπορεί να φτάσει το 1,5 δισεκατομμύριο. Χρέος μας είναι να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας με κάθε κόστος!

One Breath Around The World: Με μια ανάσα, ανακαλύπτουμε τον πλούτο των ωκεανών

Ο Νικόλας Σαμαράς, λοιπόν, αποτύπωσε σε μια φωτογραφία όλη αυτή την καταστροφή και πραγματικά τα λόγια μπροστά της είναι περιττά.

Nicholas SamarasΣυγκεντρώσαμε τις top 15 φωτογραφίες από το Ocean Photography Awards:

Η μάσκα είναι για να την φοράς, όχι για να την πετάς στη θάλασσα (Photos)

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ocean Photography Awards: Η συγκλονιστική φωτογραφία του Νικόλα Σαμαρά που μας φέρνει αντιμέτωπους με τη σκληρή πραγματικότητα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
νίκος σαμαράς φωτο ocean
Τυχαία Θέματα