Απογείωσε το χουχούλιασμα κάτω από την κουβέρτα, δίνοντας βάση στο καθάρισμά της

09:01 7/3/2021 - Πηγή: iPop

Πριν από μερικές μέρες, είδαμε χιόνια σε όλη την Ελλάδα και θερμοκρασίες αρκετά χαμηλές, από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Η ζεστασιά είναι απαραίτητη και το χουχούλιασμα κάτω από την κουβέρτα αναγκαίο. Βέβαια, πριν χρησιμοποιήσεις την κουβέρτα θα πρέπει πρώτα να την πλύνεις καλά, για να φύγει η μυρωδιά της ναυθαλίνης από πάνω της. Μάθε τους τρόπους να πετύχεις σωστό καθάρισμα στις κουβέρτες σου, ώστε να απολαύσεις τη ζεστασιά που σου προσφέρουν ακόμα περισσότερο.

PexelsΠώς πρέπει να τις συντηρούμε και πετυχαίνουμε σωστό
καθάρισμα στις κουβέρτες;

Στεγνός καθαρισμός

Εάν η κουβέρτα είναι κατασκευασμένη από ευαίσθητο υλικό, μπορείς να επιλέξεις τη μέθοδο στεγνού καθαρισμού. Με τη μέθοδο αυτή, οι κουβέρτες καθαρίζονται πολύ καλύτερα. Θα πρέπει βέβαια να επιλέξεις ένα καθαριστήριο το οποίο θα είναι καλό στη δουλειά του, ώστε να μη φθείρει τις κουβέρτες. Γι’ αυτό δείξε λίγη προσοχή πριν πας κάπου την κουβέρτα.

Pexels

Πλυντήριο

Στο πλυντήριο, πρέπει να προσέξεις τη θερμοκρασία του νερού. Το πρόγραμμα στους 30 βαθμούς, είναι ιδανικό για την κουβέρτα. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες από τους 30 βαθμούς, ενδέχεται να αντιμετωπίσεις προβλήματα όπως η τριχόπτωση, οι κηλίδες ακόμα και η απώλεια μαλακότητας. Μην ξεχνάς πως για απορρυπαντικό να χρησιμοποιείς πάντα υγρό.

Πλύσιμο στο χέρι

Ο πιο παραδοσιακός τρόπος πλυσίματος κουβέρτας είναι στο χέρι. Πώς να πλύνεις μια κουβέρτα στο χέρι; Εάν δεν επαρκεί ο χώρος του πλυντηρίου για την κουβέρτα σου, η μπανιέρα είναι το μέρος όπου θα πλύνει την κουβέρτα σου σωστά. Αρχικά τοποθέτησε την κουβέρτα μέσα στην μπανιέρα, η οποία είναι γεμάτη νερό. Βάλε λίγο απορρυπαντικό ή σαπούνι λευκό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ξέπλυνε 2-3 φορές με άφθονο νερό και κρεμάστε την από δύο μέρη και αφήστε την να στραγγίσει πολύ καλά. Για περισσότερη απολύμανση το ξύδι είναι ιδανικό.

Πώς θα στεγνώσεις την κουβέρτα σου;

Το σωστό καθάρισμα στις κουβέρτες, προϋποθέτει και καλό στέγνωμα. Το καλύτερο στέγνωμα μιας κουβέρτας είναι να την κρεμάσεις στο σχοινί. Θυμίσου, όμως, να την περιστρέφεις ανά 2-3 ώρες για να διασφαλίσεις ότι όλες οι πλευρές στεγνώνουν. Εάν δεν μπορείς να την τοποθετήσεις σε σχοινί βάλ’ την σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεται η κουβέρτα;

Με βάση την συχνότητα την οποία χρησιμοποιούνται αυτά τα προϊόντα έτσι πρέπει και να καθαρίζονται. Αν δεν έχουν λεκέδες, πρέπει να πλένονται τουλάχιστον 2-3 φορές κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Απογείωσε το χουχούλιασμα κάτω από την κουβέρτα, δίνοντας βάση στο καθάρισμά της εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα