Χρόνια πολλά μπαμπά! Ένα κείμενο για τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητάς μας

14:56 20/6/2021 - Πηγή: iPop

Πατέρας! Πόσο μεγαλειώδης αυτή η λέξη. Πόσο τεράστιο αίσθημα ευθύνης φέρει. Ημέρα του πατέρα σήμερα και είναι μια αφορμή και μια πολύ καλή ευκαιρία να σκεφτούμε τι έχει προσφέρει αυτός ο άνθρωπος στη ζωή μας, πόσο πολύ μας αγαπάει και μας φροντίζει και πόσο πολύ του αξίζει μια αγκαλιά, ένα απλό “Χρόνια πολλά Μπαμπά, Σ ‘αγαπώ”.

Πώς ένας μπαμπάς επηρεάζει το παιδί κατά τη διάρκεια

της εγκυμοσύνης;

Πατέρας: Υπάρχει πιο γλυκιά λέξη;

Οποιοσδήποτε μπορεί να έχει ένα παιδί. Αυτό, όμως, δε σε κάνει αυτομάτως πατέρα. Η πατρότητα δεν αποκτά νόημα από τη μια στιγμή στην άλλη, είναι κάτι που το παλεύεις και το κερδίζεις μέρα με τη μέρα. Όταν διαθέτεις το κουράγιο, τη διάθεση και την ψυχική δύναμη σε καθημερινή βάση για να στηρίξεις την οικογένειά σου. Ένας μπαμπάς αγαπά το παιδί του άνευ όρων, ακόμα και εάν δε το κυοφορεί και δε ζει αυτή τη μεγάλη εμπειρία να το φέρει στον κόσμο. Ένας πατέρας δίνει πολλή αγάπη στα παιδιά του, ξέρει ότι η ευτυχία κρύβεται στις λεπτομέρειες, στα μικρά πράγματα, στις στιγμές. Κανόνες δεν υπάρχουν για να γίνεις καλός πατέρας, η ίδια η ζωή σε κάνει, μόνο αν το θες εσύ. Γι’ αυτό κι εμείς θα θέλαμε να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

“Αυτός που γεννά ένα παιδί δεν είναι ακόμα πατέρας, πατέρας είναι αυτός που γεννά ένα παιδί και του αξίζει.” Fyodor Dostoevsky.

Pexels

Ο πιο γλυκός μπαμπάς κάνει μπαλέτο με τις κόρες του που έχουν αυτισμό (Video)

Σε ευχαριστούμε μπαμπά! Σε ευχαριστούμε που είσαι δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές, σε ευχαριστούμε που ήσουν εκεί να μας πάρεις μια τρυφερή αγκαλιά στο μαιευτήριο, όταν μας έπιασες για πρώτη φορά το χεράκι για να μας μάθεις τα πρώτα βήματα. Όταν υπομονετικά μας μάθαινες να κάνουμε ποδήλατο. Όταν ήσουν εκεί για εμάς και για την μαμά και μας προσέφερες μόνο την αγάπη σου. Ήσουν πάντα εκεί, από την πρώτη μέρα στο σχολείο κι αργότερα στο πανεπιστήμιο και στη δουλειά, γεμάτος υπερηφάνεια να μας ακούς και να αφουγκράζεσαι τις σκέψεις και τις αγωνίες μας. Ήσουν πάντα εκεί για να συγχωρείς τα λάθη μας, να μας δίνεις ελευθερία και να μας μαθαίνεις πως να λύνουμε τα προβλήματα της ζωής.

Σε ευχαριστούμε, λοιπόν, μπαμπά για όλους τους παραπάνω λόγους και για ακόμα περισσότερους…

Illustrations γεμάτα αγάπη! Single μπαμπάς δείχνει πώς είναι να μεγαλώνεις ένα παιδί

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 



Το άρθρο Χρόνια πολλά μπαμπά! Ένα κείμενο για τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητάς μας εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα