Επιστρέφουν εσπευσμένα από τις διακοπές τους όλοι οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου

20:01 25/8/2021 - Πηγή: iPop

Ανακαλούνται οι άδειες γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στον τομέα της υγείας από 1η Σεπτέμβρη σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Λόγω της επιβολής αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζομένων στις δομές υγείας από τις αρχές Σεπτέμβρη, τα νοσοκομεία χρειάζονται περισσότερο από ποτέ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Ολικός αποκλεισμός από ορισμένες δραστηριότητες και υποχρεωτικό εργαστηριακό test με προσωπική δαπάνη

Ανακαλούνται
οι άδειες γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων στον τομέα της υγείας

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους στις 24/08 επιβάλλεται αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας εξηγώντας ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις για όσους δεν ευθυγραμμιστούν.

Ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου – Σε ποιους και πότε πρέπει να χορηγηθεί

Το γεγονός αυτό κάνει υποχρεωτική την επιστροφή από τις διακοπές όλων των εμβολιασμένων υγειονομικών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στην υγεία. Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, η απόφαση αφορά τους γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό σε νοσηλευτικές δομές, αλλά και δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως είναι σε Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία και Ομάδες Υγείας.

Η χώρα μας κατέγραψε εχθές ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας με 4.608  νέες μολύνσεις. Το γεγονός αυτό ανησυχεί τους ειδικούς που προβλέπουν περισσότερη και μεγαλύτερη πίεση στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ. Η ανάγκη για επιστροφή όλου του προσωπικού υγείας στην εργασία του έχει γίνει πιο επιτακτική από ποτέ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News 

Το άρθρο Επιστρέφουν εσπευσμένα από τις διακοπές τους όλοι οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιστρέφουν,epistrefoun