Καρπούζι: Μύθοι και αλήθειες

14:02 14/5/2014 - Πηγή: iPop

Μιλάμε για το γνωστό σε όλους φρούτο του καλοκαιριού που ενώ αρχικά σου βρήκαμε τρόπους να το διαλέγεις, τώρα ήρθαμε να σου αποκαλύψουμε την αλήθεια γύρω από το κλασικό ερώτημα που μας προβληματίζει όλους: Τελικά το καρπούζι παχαίνει ή αδυνατίζει; Και η απάντηση θα σου αρέσει πολύ, το καρπούζι δεν παχαίνει αντιθέτως θα σε βοηθήσει να φτιάξεις κορμί.

Μπορείς δηλαδή να καταναλώνεις απίστευτες ποσότητες χωρίς να έχεις τύψεις. Ξέρεις όμως γιατί παρόλο την γλυκιά του γεύση οι θερμίδες είναι λιγοστές; Το καρπούζι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε

νερό που αντιστοιχεί περίπου στο 90% του βάρους του. Οπότε όταν το τρως, στην ουσία είναι σαν να καταναλώνεις νερό με λίγες θερμίδες. Για να στο δώσουμε να το καταλάβεις ευκολότερα, δύο μεγάλα φλιτζάνια καρπούζι, έχουν μόνο 80 θερμίδες, ενώ περιέχει πολλές βιταμίνες όπως Α και Β που κάνουν καλό και θωρακίζουν τον οργανισμό σου.

Μπορεί σε περίοδο δίαιτας να αντικαταστήσει ένα γεύμα ή ένα σνακ, ενώ αν το πολτοποιήσεις και το βάλεις στην κατάψυξη, γίνεται μια απλή και δροσερή, γλυκιά, γρανίτα.

Καλό θα ήταν όμως αν είσαι διαβητικός/η να το αποφεύγεις γιατί θεωρείται μια από τις απαγορευτικές τροφές για εσένα.

The post Καρπούζι: Μύθοι και αλήθειες appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα