Μαγικές εικόνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη από την έκλειψη σελήνης που διήρκησε 6 ώρες

11:43 20/11/2021 - Πηγή: iPop

Στις 19 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε μερική έκλειψη Σελήνης χαρίζοντας μοναδικές εικόνες αυτού του φαινομένου στις χώρες στις οποίες ήταν ορατό. Πολλοί φωτογράφοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη έμειναν ξύπνιοι μέχρι αργά για να απαθανατίσουν τη θέα του φεγγαριού. Οι φωτογραφίες από την έκλειψη σελήνης φυλάκισαν τη —μερική— λαμπρότητά της, με το φεγγάρι να χρωματίζει

τον ουρανό σε σκούρο κόκκινο.

Πώς θα μας επηρεάσει η Έκλειψη Σελήνης στο ζώδιο του Ταύρου;

Φωτογραφίες από την έκλειψη σελήνης της 19ης Νοεμβρίου ανά τον κόσμο

Μια έκλειψη Σελήνης συμβαίνει όταν η Γη περνά ανάμεσα στη σελήνη και τον ήλιο. Η ατμόσφαιρα λειτουργεί ως φίλτρο στο φως του ήλιου και έτσι η σκιά που ρίχνει ο πλανήτης μας στο φεγγάρι μοιάζει με κάτι σαν το φως που φαίνεται στο ηλιοβασίλεμα. Αυτή η έκλειψη ήταν ασυνήθιστη λόγω του μήκους της καθώς από την αρχή μέχρι το τέλος, διήρκεσε περισσότερες από έξι ώρες. Άλλες πρόσφατες σεληνιακές εκλείψεις εμφανίστηκαν πιο γρήγορα επειδή το φεγγάρι ήταν πιο κοντά στη Γη στην τροχιά του.

Αλλά η τροχιά του φεγγαριού είναι ελλειπτική και επί του παρόντος, βρίσκεται κοντά στη μέγιστη απόσταση από εμάς, οπότε χρειάστηκε περισσότερος χρόνος για να περάσει μέσα από τη σκιά της Γης. Η τελευταία μερική έκλειψη αυτής της διάρκειας συνέβη τη δεκαετία του 1440. Μια άλλη έκλειψη αυτού του μήκους δεν θα συμβεί για πολλά χρόνια, αλλά θα υπάρξουν άλλες που θα μπορέσουμε να απολαύσουμε.

Shanghai

Reuters

Paraguay

Associated Press

Kansas

Associated Press

Washington

Getty Images

Νέα Ορλεάνη

Associated Press

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Μαγικές εικόνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη από την έκλειψη σελήνης που διήρκησε 6 ώρες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα