Όγδοη μέρα μάχης με τις φλόγες στην Εύβοια: Η ανθρώπινη αλυσίδα και το συγκινητικό βίντεο της δημοσιογράφου

11:46 10/8/2021 - Πηγή: iPop

Η φωτιά συνεχίζει να καίει και οι κάτοικοι στη βόρεια Εύβοια βίωσαν άλλη μια πολύ δύσκολη νύχτα. Οι φλόγες κατευθύνονται, πλέον, από τα Αβγαριά στα Καμάρια, όπου σχηματίζεται μια ανθρώπινη αλυσίδα για να ανακοπεί η πορεία του πύρινου μετώπου.

Καθώς η φωτιά κατευθυνόταν από την Αβγαριά στα Καμάρια, σχηματίστηκε μια ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να ανακοπεί η πορεία του πύρινου μετώπου. Οι κάτοικοι και οι πυροσβέστες έδωσαν τιτάνια μάχη για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στα Αβγαριά και, παρότι οι φλόγες πέρασαν από την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει περιμετρικά του

χωριού, τελικά κατάφεραν να περισώσουν τα σπίτια τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evoia Emergency Account (@act4evoia)

Όταν έσπασε το πύρινο μέτωπο στην Αβγαριά, πυροσβέστες, ξένες αποστολές και εθελοντές δημιούργησαν νέα αντιπυρική ζώνη στο χωριό Καμάρια. Στην Καστανιώτισσα, υπό την απειλή του νέου μετώπου φωτιάς, έχει συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων για την αποτροπή της, ώστε να μην φτάσει στην Ιστιαία, ο ουρανός της οποίας έχει σκεπαστεί από καπνούς. Τα ξημερώματα το πύρινο μέτωπο στις Καματριάδες έφτασε στην αντιπυρική ζώνη που έφτιαξαν το απόγευμα οι κάτοικοι με τα μηχανήματα, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς το χωριό, οι οποίοι μέχρι αυτήν την ώρα συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Η Ελλάδα ακόμα καίγεται.. Εσύ;

Στα Ελληνικά και το Ψαροπούλι κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά σε χαράδρα, ούτως ώστε με την έναρξη των πτήσεων των εναέριων μέσων το πρωί, να περιοριστεί κάθε άμεσος κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, με κυριότερες εκείνες στις Γούβες, στις Γαλατσαδες, στο Ψαροπούλι και στο Καστρί.

“Οι νέοι μας οργανώνονται δυναμικά. Επιχειρούν σε μικροεστίες και απελευθερώνουν δυνάμεις για την κυρίως πυρόσβεση” αναφέρει ο δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμπληρώνει: “σε τούτο εδώ τον τόπο, αυτό που δεν έχει όρια είναι ψυχή μας. Μπράβο παιδιά.”

Στιγμές ανθρωπιάς στον αέρα. Δημοσιογράφος ξεσπά σε κλάματα με ηλικιωμένο που κινδυνεύει

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN το απόγευμα της Δευτέρας. Η δημοσιογράφος Ευλαμπία Ρέβη, η οποία κάλυπτε τα γεγονότα της φωτιάς στην Αβγαριά Εύβοιας ξέσπασε σε κλάματα μετά τον διάλογο που είχε με ηλικιωμένο κύριο ο οποίος για μέρες παλεύει με τις φλόγες.

Σε τι κόσμο θέλουμε να ζούμε τέλος πάντων;

Ο άνθρωπος που αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα με δυσκολία στην ομιλία προσεγγίζει μόνος του τη δημοσιογράφο. Εκείνη του προσφέρει μάσκα την ώρα που του έχει κοπεί η ανάσα για να βρέχει από το πρωί το σπίτι του όπως λέει ο ίδιος.

Δες το σχετικό βίντεο εδώ:

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος, Ευλαμπία Ρέβη με μια συγκινητική ανάρτησή της στο twitter ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους για τα μηνύματα αγάπης που λαμβάνει, γράφοντας δυο λόγια για το περιστατικό:

Όσο για εμένα έκανα απλώς τη δουλειά μου, όπως τόσοι και τόσοι αξιόλογοι συνάδελφοι. Απλώς, καμία φορά σπάμε κι εμείς, γιατί και οι δημοσιογράφοι είμαστε άνθρωποι. Σας ευχαριστώ

— Evlambia Revi (@EvlambiaRevi) August 9, 2021

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όγδοη μέρα μάχης με τις φλόγες στην Εύβοια: Η ανθρώπινη αλυσίδα και το συγκινητικό βίντεο της δημοσιογράφου εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα