Οι πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες της Ελλάδας που έχουν γίνει γνωστές σε κάθε γωνιά του πλανήτη

18:00 9/8/2021 - Πηγή: iPop

Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς όλου του κόσμου. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους γι’ αυτήν την εθνική κατάκτηση είναι η φυσική ομορφιά και η απαράμιλλη γοητεία της. Με παραλίες και θάλασσες που σου κλέβουν την καρδιά, η Ελλάδα προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία σε κάθε ταξιδιώτη. Με 8.500 μίλια ακτογραμμής, η χώρα μας διαθέτει παραλίες βγαλμένες από παραμύθι οι οποίες έχουν γίνει διάσημες σε όλο τον κόσμο. Αυτές είναι

οι ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας αλλά και οι πιο πολυφωτογραφημένες και αξίζει να τις θαυμάσεις μέχρι να βρεθείς σε αυτές!

Οι ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας

Σαρακήνικο, Μήλος

Το Σαρακήνικο είναι σίγουρα η ομορφότερη παραλία της Μήλου και μια από τις πιο μαγευτικές της χώρας μας. Οι βραχώδης λευκοί όγκοι που εκτείνονται σε όλο το μήκος της παραλίας σου δίνουν την αίσθηση πως βρίσκεσαι στο φεγγάρι. Τα καταγάλανα νερά ολοκληρώνουν το τοπίο που θα σε αφήσει άναυδο όταν το επισκεφτείς.

Η Μήλος αναδείχθηκε το ομορφότερο νησί της Ευρώπης!

wikimedia commons

Μύρτος, Κεφαλονιά

Ο Μύρτος είναι από τις ομορφότερες παραλίες της Κεφαλονίας που επάξια έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την καθαριότητα της αμμουδιάς και των νερών της θάλασσας του. Με καταπράσινη βλάστηση και παραλία από λευκά βότσαλα, ο Μύρτος θα σε εντυπωσιάσει. Παράλληλα, η συγκεκριμένη παραλία της Κεφαλονιάς είναι διάσημη για το μαγευτικό ηλιοβασίλεμά της.

pixabay

Βοϊδοκοιλιά, Μεσσηνία

Ποιος είπε ότι μόνο στα ελληνικά νησιά θα βρεις μαγευτικές παραλίες; Η Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται στην Μεσσηνία και έχει πάρει το όνομά της εξαιτίας του ολοστρόγγυλου σχήματος του κόλπου στον οποίο εκτείνεται η αμμουδιά της. Τα γαλαζοπράσινα νερά της κλέβουν τις εντυπώσεις, όπως και η αμμουδιά με την πυκνή βλάστηση. Η περιοχή είναι προστατευμένη από τη Natura 2000.

flickr

Μπάλος, Κρήτη

Εάν έχεις κανονίσει τις διακοπές σου σε οποιοδήποτε σημείο της Κρήτης είναι σίγουρο πως πρέπει να επισκεφτείς την παραλία του Μπάλου. Όταν φτάσεις στην λιμνοθάλασσα η εικόνα που αντικρίζεις σου κόβει την ανάσα. Θα μπορούσε κανείς να πει πως βρίσκεται σε παραλία της Καραϊβικής αφού τα γαλαζοπράσινα νερά σε συνδυασμό με την ροζ – λευκή άμμο είναι ένα θέαμα που δεν συναντάς συχνά στην Ελλάδα.

pixabay

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Μια από τις διασημότερες παραλίες της χώρας μας που σίγουρα έχεις συναντήσει σε καρτ ποστάλ. Το Ναυάγιο πήρε το όνομά του από το πλοίο που ναυάγησε στην απόκοσμη παραλία την οποία μπορείς να επισκεφτείς μόνο δια θαλάσσης. Τα βαθιά μπλε παγωμένα νερά της σε συνδυασμό με την λευκή αμμουδιά θα σε κάνουν να καταλάβεις γιατί είναι τόσο διάσημος αυτός ο απομακρυσμένος παράδεισος.

flickr

Λευκάδα, Πόρτο Κατσίκι

Οι Λευκάδα έχει να επιδείξει πολλές όμορφες παραλίες με το Πόρτο Κατσίκι όμως να ξεχωρίζει. Πρόκειται για την παραλία που βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη πεντάδα της λίστας με τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο και όχι άδικα. Οι κάθετοι βράχοι που στέκονται πάνω από την λευκή αμμουδιά σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά είναι ο λόγος που αυτή η παραλία είναι διάσημη παγκοσμίως.

Αυτές είναι οι καθαρότερες παραλίες της Ελλάδας! Η λίστα με τις Γαλάζιες Σημαίες

flickr

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Οι πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες της Ελλάδας που έχουν γίνει γνωστές σε κάθε γωνιά του πλανήτη εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα