Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα body butter και την περιποίηση του δέρματος

13:28 27/2/2021 - Πηγή: iPop

Τα body butter είναι ένας υπέροχος τρόπος να φροντίσεις το δέρμα σου από μέσα προς τα έξω. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τα body butter και τον τρόπο που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για την περιποίηση του δέρματος.

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα body butter

Η χρήση body butter είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να θρέψεις το δέρμα σου. Αν αναζητάς μια πραγματικά μινιμαλιστική ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο ένα body butter. Τα body butter έχουν μία ευρεία χρήση όσον αφορά στην περιποίηση του δέρματος καθώς είναι ιδανικά για

περιποίηση χεριών, ποδιών και προσώπου, μαλακτικό επιδερμίδων, ξηρή περιποίηση δέρματος, μασάζ και αφαίρεση μακιγιάζ.

Shea butter

Το shea butter ή αλλιώς βούτυρο καριτέ είναι ένα λίπος που εξάγεται από το καρύδι του αφρικανικού shea δέντρου. Ένα άλλο από τα πιο δημοφιλή και γνωστά βούτυρα του σώματος, το βούτυρο shea είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και F, παρέχει κολλαγόνο (για την πρόληψη της γήρανσης του δέρματος και των ρυτίδων) και περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα. Το βούτυρο καριτέ έχει ένα αξιοσημείωτο άρωμα καρυδιού με κρεμώδες ελαφρώς κιτρινωπό χρώμα. Μπορείς να το εφαρμόσεις απευθείας στο δέρμα σου ή να το συνδυάσεις με άλλα συστατικά σε μια συνταγή περιποίησης δέρματος με εξαιρετικά αποτελέσματα. Μπορείς ακόμη και να το χρησιμοποιήσεις στο τριχωτό της κεφαλής σου αν έχεις ξηρό δέρμα! Το βούτυρο καριτέ έχει έναν φυσικό παράγοντα SPF (περίπου 6) και έτσι σχηματίζει ένα φυσικό φράγμα στο δέρμα για να διατηρεί την υγρασία, οπότε είναι μια εξαιρετική επιλογή για εφαρμογή πριν ή μετά την έκθεση στον ήλιο για να διατηρείς το δέρμα σου ενυδατωμένο.

Βούτυρο κακάο

Το βούτυρο κακάο είναι ένα βρώσιμο λίπος που λαμβάνεται από το κακάο. Ένα από τα πιο δημοφιλή και γνωστά βούτυρα του σώματος, είναι φυσικά πλούσιο σε βιταμίνη Ε για να ενυδατώνει και να καταπραΰνει το δέρμα και περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά. Επειδή είναι ένας φανταστικός πυκνωτικός παράγοντας, συχνά θα βρείς βούτυρο κακάο σε κραγιόν, βάλσαμο για τα χείλη, σαπούνια και κρέμες. Συχνά χρησιμοποιείτε για τις ραγάδες και τις ουλές.

Βούτυρο μάνγκο

Το βούτυρο μάνγκο προέρχεται από τους πυρήνες του τροπικού δέντρου μάνγκο. Η υφή και η σύνθεση μοιάζει με βούτυρο καριτέ και κακάο, αλλά περιέχει περισσότερα λιπαρά οξέα καθιστώντας το πιο έντονο ενυδατικό. Αυτό το βούτυρο παρέχει απαλότητα στο δέρμα, καταπραϋντικές και ενυδατικές ιδιότητες και είναι ένα φυσικό μαλακτικό. Το βούτυρο μάνγκο τείνει να είναι πλούσιο, σε λευκό χρώμα με ένα ελαφρώς γλυκό άρωμα και είναι σκληρό σε θερμοκρασία δωματίου.

Βούτυρο Kokum

Το βούτυρο Kokum προέρχεται από το δέντρο Garcinia. Αυτό είναι ένα πολύτιμο και θεραπευτικό βούτυρο που μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζει την ελαστικότητα και την ευελιξία. Είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και δεν θα φράξει τους πόρους σου, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για ξηρό, ραγισμένο, τραχύ, κατεστραμμένο και πορωμένο δέρμα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα body butter και την περιποίηση του δέρματος εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα