Όλα τα έχει η Βουλή- Αποχωρήσεις- αιτήσεις και ψηφοφορίες – LIVE εικόνα

13:09 1/6/2016 - Πηγή: iPop

Επεισοδιακή ήταν η κατάθεση το πρωί της Τετάρτης της τροπολογίας η οποία αφορά την καθιέρωση καθολικής απαγόρευσης συμμετοχής στη διοίκηση ή ακόμα και στο κεφάλαιο εταιρειών, που έχουν έδρα σε άλλη χώρα, για τα πολιτικώς εκτιθέμενα πρόσωπα.

Αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας για την τροπολογία σχετικά με τις εξωχώριες εταιρείες πολιτικών προσώπων έχει κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ από την πλευρά του το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως αν και διατηρεί επιφυλάξεις θα ψηφίσει την τροπολογία.

Η
αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ:

Να θυμίσουμε πως νωρίτερα είχε η αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από την αίθουσα της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Δένδιας έσπευσε να κατηγορήσει την Κυβέρνηση για «παίγνια απολύτως αντισυνταγματικά και ανεφάρμοστα» και πως «εμπαίζει τη Βουλή και το λαό και εισάγει κρυφίως διατάξεις αμνήστευσης».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κυβέρνησης που εξέδωσε σχετική με την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωση:

«Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από την Βουλή, μόλις βρέθηκε μπροστά σε μια πιο αυστηρή διάταξη για το ζήτημα των εταιρειών του εξωτερικού.

Η ονομαστική ψηφοφορία αποδείχτηκε πιο δύσκολη από την ανέξοδη ρητορική περί διαφάνειας, για το κόμμα των εξωχώριων δραστηριοτήτων και του κ. Παπασταύρου.

Κατά τα άλλα νομίζουν ότι έτσι θα αποσπάσουν το ηθικό πλεονέκτημα από την Αριστερά».

Να τονισθεί πως η τροπολογία η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο ακυρώνει το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας και του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για την προσέγγιση της Γεωργίας στην ΕΕ.

Σύμφωνα με την νέα διάταξη υπουργοί, βουλευτές και παρένθετα πρόσωπα όπως σύζυγοι και συγγενείς πρώτου βαθμού απαγορεύεται να μετέχουν στην διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών του εξωτερικού.

«Η αποχώρηση συμβολικά αυτό που δείχνει είναι αδιαφορία για την τύχη της εισαγόμενης ρύθμισης και για το αν θα μείνουμε με την προηγούμενη ρύθμιση, που ήταν ευνοϊκότερη για όσους είχαν χρήματα και επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Δείχνει πλήρη αδιαφορία για το τι θα γίνεται από εδώ και πέρα» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι θέλει να υπάρχει το παλαιότερο καθεστώς.

Νομοτεχνικές βελτιώσεις οι οποίες βέβαια αποσκοπούν στο να διασφαλιστεί ότι δεν θα αρθεί το αξιόποινο για όσους μετείχαν σε εταιρείες offshore κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στη Βουλή.

Παράλληλα με άλλη τροποποίηση του κ. Παρασκευόπουλου διευκρινίστηκε, κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ επισημάνθηκε πως η 60ήμερη προθεσμία που δίνεται «σε υπόχρεους για να μεταβιβάσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους από offshore δεν αίρει το αξιόποινο των εν λόγω παραβάσεων».

Χαρακτηριστικά ο Νίκος Παρασκευόπουλος τόνισε:

Το περιθώριο των 60 ημερών προσφέρεται για να προσαρμοστούν όσοι έχουν εταιρείες

Ο υπουργός επίσης αξίζει να τονισθεί πως είχε αντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος κατά την ομιλία του είπε «τι με κοιτάς;». «Νομίζω ότι ο κ. Λοβέρδος θα μπορούσε στις τοποθετήσεις του να υποκρίνεται ότι μπορεί να μου μιλά με ευπρέπεια» επισήμανε ο Ν. Παρασκευόπουλος.

Ενώ εν συνεχεία ο Λοβέρδος ζήτησε παραιτήσεις λέγοντας: «Ή ευθύνη έχει ο υπουργός που δεν ενημέρωσε για το τι πράττει ή ευθύνη έχει συνολικά η Κυβέρνηση. Είναι καταφανέστατο ότι η συγκάλυψη έχει και δράκο πίσω της. Υπάρχει πρόσωπο», είπε.

Τον λόγο πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος τόνισε:

«Να μας πείτε εδώ ένα που καλύπτεται».

«Η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε λίστες φοροδιαφυγής και σε Panama Papers δεν περιποιεί τιμή στον πολιτικό κόσμο. Καλούμε την Ν.Δ. να επιστρέψει, γιατί εμείς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Μία περίπτωση να έρθει στη Βουλή και δεσμευόμαστε να την συζητήσουμε δημόσια στο κοινοβούλιο» επεσήμανε και πρόσθεσε: «δεν αποτελεί λύση να αποχωρεί κάποιος. Αντιθέτως η αποχώρηση σημαίνει ενοχή».

«Είστε η μεγαλύτερη κυβέρνηση πολιτικών απατεώνων. Αφήστε τις τροπολογίες και καταργείστε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την SIEMENS» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής.

Ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, σημείωσε:

«Δεν θα μπούμε σε δικολαβικά παιχνίδια που αποκρύπτουν την ουσία. Θέλετε να αποδείξετε ότι η γυναίκα του Καίσαρα θέλει να φαίνεται τίμια, όχι να είναι. Η ουσία είναι ότι το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης διαμορφώνει ευνοϊκό τοπίο για την δράση της κεφαλαιοκρατίας».

Τι άλλο είπε ο Ν. Παπαγγελόπουλος;

«Υπήρξε ρεσιτάλ υποκρισίας και λαϊκισμού. Η πρόοδος και ο εκσυγχρονισμός δεν συνάδει με τον λαϊκισμό και την υποκρισία. Η κυβέρνηση βγαίνει κερδισμένη από αυτήν την ιστορία. Αποδεικνύεται ότι είναι δύναμη διαφάνειας και προόδου απέναντι σε εκείνους που εμφανίζονται ως προοδευτικοί ενώ υποκύπτουν στον λαϊκισμό για να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης. Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης δεν πλήττεται, γιατί είναι συνυφασμένο με το DNA της» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην Ολομέλεια και επίσης κάλεσε την αντιπολίτευση να ψηφίσει την διάταξη λέγοντας:

Τολμήστε να δούμε πόσοι θα δηλώσουν τις offshore που συμμετέχουν. Εγώ δεν ξέρω κανένα από την πλευρά της κυβέρνησης. Να δούμε ποιοι θα είναι από την αντιπολίτευση. Κανένας υπουργός δεν έχει ανάγκη καλύψεως. Αν κάποιος ξέρει να το πει και να μην κάνει πολιτική σπέκουλα. Απεναντίας εγώ γνωρίζω πολλούς εκτός της κυβέρνησης αλλά δεν θέλω να κάνω πολιτική σπέκουλα

Όπως τόνισε άλλωστε την Τρίτη, η Όλγα Γεροβασίlη «δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτό να φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος τόνισε την Τρίτη:

«Όσοι πολιτικοί και εκδότες έχουν βρεθεί σε λίστες και έχουν εμπλακεί με μαύρο χρήμα κουνάνε το δάχτυλο στην αριστερά».

Ενώ πρόσθεσε: «Η τροπολογία η οποία θα απαγορεύει και θα θεωρεί ασυμβίβαστη μελών της πολιτικής ζωής στη διοίκηση ή το μετοχικό εταιρειών εκτός της χώρας» και επισήμανε πως η απαγόρευση πλέον θα είναι γενική και καθολική.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία.

The post Όλα τα έχει η Βουλή- Αποχωρήσεις- αιτήσεις και ψηφοφορίες – LIVE εικόνα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα