Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ

20:01 9/9/2017 - Πηγή: iPop
Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις από εργατικά σωματεία, φορείς και ομάδες πολιτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εν όψει των εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ.

Ένταση διαμορφώθηκε στη νότια πύλη της ΔΕΘ λίγο μετά τις 20.30, καθώς όταν αποχώρησε η πορεία του ΠΑΜΕ, ομάδα νεαρών διαδηλωτών

προσέγγισαν το σημείο ταρακουνώντας και χτυπώντας τα κάγκελα.

Λίγα λεπτά αργότερα μέσα από το χώρο της έκθεσης εμφανίστηκαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και απώθησαν τους διαδηλωτές.

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η ΕΔΟΘ πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Η ανακοίνωση από το ΕΚΘ αναφέρει ότι «αγωνιζόμαστε για την προστασία της αξιοπρέπειας των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των επόμενων γενεών σε μια κοινωνία με σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα, υγεία και ασφάλεια, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Με πυρσούς και συνθήματα διαμαρτύρεται και το Σωματείο Εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας.

Στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποιεί συγκέντρωση το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και οι δυνάμεις του ΚΚΕ. Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ αναφέρει ότι «ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και κάθε χώρο δουλειάς».

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών ανακοίνωσε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ, αναφέρει ότι οι δημοσιογράφοι, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από την ανεργία, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, τις εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς άλλα και τον φόβο της απόλυσης, καθώς και ότι διεκδικούν την απρόσκοπτη λειτουργία των ασφαλιστικών ταμείων του κλάδου.

Το άρθρο Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα