Συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο με σπαράγγια που θα πείσει τα παιδιά σου να φάνε λαχανικά

16:46 27/8/2021 - Πηγή: iPop

Ξέουμε ότι το καθημερινό μαγείρεμα για την οικογένεια δεν είναι απλή υπόθεση. Συνεχώς, οι μαμάδες ψάχνουν νέες ιδέες και τρόπους για να κάνουν τα παιδιά τους να φάνε λαχανικά. Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο με σπαράγγια σίγουρα θα τα πείσει!

Συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο με σπαράγγια: Υλικά 8 μπούτια κοτόπουλου 2 μικρά κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα6 σκελίδες σκόρδου1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες500 γραμμάρια
σπαράγγια100 γραμμάρια φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά1 κουταλιά της σούπας ξερή ρίγανη2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο100 ml ζωμό κοτόπουλου25γρ βούτυροΠώς να φτιάξεις κοτόπουλο στο φούρνο με σπαράγγιαΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C/180C. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τις φέτες λεμονιού, τα σπαράγγια και τα μπιζέλια σε ένα ταψί και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε τα πάντα για να αναμειχθούν καλά, στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο πάνω από τα κομμάτια κοτόπουλου και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σκεπάζουμε όλη τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά ακόμη μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να χυθούν οι χυμοί και τα λαχανικά να είναι τρυφερά.Ζεσταίνουμε το φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία. Βάζουμε το ταψί κάτω από τη σχάρα για λίγα λεπτά για να γίνει τραγανό το κοτόπουλο, αν χρειαστεί, προσέχοντας να μην παραψηθούν τα σπαράγγια. Το γεύμα μας είναι έτοιμο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News.

Το άρθρο Συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο με σπαράγγια που θα πείσει τα παιδιά σου να φάνε λαχανικά εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα