Τρίτη δόση εμβολίου: Στους 3 μήνες η αναμνηστική δόση για τους 18 και άνω

19:11 3/12/2021 - Πηγή: iPop

Σε ανακοινώσεις σχετικά με την αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του Covid-19 προχώρησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα, είχε προηγηθεί συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, με θέμα το «άνοιγμα» της τρίτης δόσης στους τέσσερις μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, ενώ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε όλα όσα ισχύουν για την τρίτη δόση.

Βρέθηκε η αιτία πρόκλησης θρομβώσεων από το εμβόλιο AstraZeneca

Αναλυτικά όσα ανακοινώθηκαν για την αναμνηστική δόση εμβολίου:

Η

Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδότησε ότι με την εμφάνιση της Όμικρον και στην Ελλάδα επανεξέτασε τις συστάσεις για την τρίτη δόση. Η αναμνηστική δόση θα δίνεται 3 μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με δύο δόσεις για τους 18 και άνω. 

Moderna vs Pfizer: Νέα έρευνα δείχνει ποιο εμβόλιο είναι περισσότερο αποτελεσματικό

Σε περίπτωση νόσησης, η τρίτη δόση θα γίνεται τρεις μήνες μετά τη διάγνωση. Το διάστημα των δύο μηνών για όσους έχουν κάνει το J&J παραμένει.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60: Οι εξαιρέσεις και ποιοι θα πληρώνουν 50 αντί για 100 ευρώ

Ο Γενικός Γραμματέας ανακοίνωσε το άνοιγμα της πλατφόρμας για το κλείσιμο ραντεβού τρίτης δόσης εμβολίου για τον κορονοϊού σε πολίτες άνω των 18 ετών απόψε το βράδυ 3 Δεκεμβρίου. Σε πρώτη φάση οι δικαιούχοι είναι περίπου 2 εκατομμύρια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Τρίτη δόση εμβολίου: Στους 3 μήνες η αναμνηστική δόση για τους 18 και άνω εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα