Βιταμίνες που πρέπει να παίρνει κάθε άνδρας!

18:31 21/7/2014 - Πηγή: iPop

Με τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας μας, όλοι χρειαζόμαστε συμπληρώματα διατροφής! Παρακάτω θα βρεις τις βιταμίνες που πρέπει να παίρνει κάθε άνδρας! Προσοχή λέμε βιταμίνες και όχι απαγορευμένα φάρμακα που έχουν άσχημες και σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας!

Ginko Biloba (σαλιβουρία ή γίνκο το δίλοβο)

Είναι κλινικά δεδομένα ότι η κατανάλωση των φύλλων του Ginkgo Biloba είναι αποτελεσματική στην αύξηση της ροής του αίματος στα άκρα και τον εγκέφαλο. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι τα φύλλα του Ginkgo Biloba μετριάζουν τις δυσμενείς επιδράσεις του παράγοντα

ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων, συμπεριλαμβανομένων των φλεγμονωδών αντιδράσεων που σχετίζονται με τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βιταμίνη Β2

…ή αλλιώς ριβοφλαβίνη είναι υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος βιταμινών Β. Η ριβοφλαβίνη είναι πολύ σημαντική για την σωστή ανάπτυξη του οργανισμού και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην μεταβολική δραστηριότητα.

Βιοτίνη

Η βιοτίνη (βιταμίνη Β7, βιταμίνη Η) είναι απαραίτητη σε όλους τους οργανισμούς αλλά συντίθεται μόνο από βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς. Δεσμεύει και μεταφέρει το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο χρησιμοποιείται ως υπόστρωμα για πολλές αντιδράσεις σύνθεσης.

Βιταμίνη C και Ψευδάργυρο

Καταπολεμά τα μικρόβια άρα ενισχύει τον οργανισμό και αποφεύγεις τις ιώσεις!

Βιταμίνη Ε

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, έχει προστατευτική δράση πάνω στην επιδερμίδα μας, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στην ουροδόχο κύστη, προστατεύει ενάντια στον καρκίνο του προστάτη, δρα ευεργετικά όσον αφορά το Αλτσχάιμερ, βοηθά τη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων

Βιταμίνη D

Η βιταμίνη D διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο στη βέλτιστη ανάπτυξη του σκελετού κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, στη διατήρηση της υγείας των οστών κατά την ενήλικη ζωή, καθώς είναι το μέσο με τη βοήθεια του οποίου απορροφάται το ασβέστιο από τον οργανισμό.

Κρεατίνη

Η πρόσληψη κρεατίνης θεωρείται υψηλής αποτελεσματικότητας για τα νευρικά κύτταρα όπως επίσης και για την ενίσχυση αρκετών άλλων λειτουργιών του σώματος, όπως το χτίσιμο διαφόρων ιστών, για την ρύθμιση του μεταβολισμού και την αύξηση των επιπέδων αντοχής.

Καρνιτίνη

Βοηθάει τον οργανισμό να μετατρέψει τα λιπαρά οξέα σε ενέργεια μέσα στα μιτοχόνδρια. Επίσης αυξάνει την αντοχή, μειώνει τις ανάγκες των κυττάρων σε οξυγόνο και ενισχύει την αποκατάσταση των μυών ύστερα από την άσκηση.

Βιταμίνη Β3 ή νιασίνη

Η νιασίνη συμμετέχει, με παρόμοιο τρόπο όπως η θειαμίνη και η ριβοφλαβίνη, στην απελευθέρωση ενέργειας από την τροφή. Η παρουσία της απαιτείται για την σωστή ανάπτυξη του οργανισμού, την σωστή αξιοποίηση των τροφών και τη διατήρηση υγιών κυττάρων. Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στην σωστή κυκλοφορία του αίματος, στην καλή λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος και είναι απαραίτητη για τη σύνθεση των σεξουαλικών ορμονών.

The post Βιταμίνες που πρέπει να παίρνει κάθε άνδρας! appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα