Από το «Έλα Άλεκο με ακούς;» στο instagram και το facebook

07:32 12/9/2024 - Πηγή: Emea.gr

28 Ιανουαρίου 2000. Ξεκινάει η λειτουργία των γραμμών 2 και 3 του Μετρό. Κάτι φαίνεται να αλλάζει στην όμορφη πρωτεύουσα της χώρας μας.

Ο Έλληνας και συγκεκριμένα ο Αθηναίος πολίτης απόκτα την δυνατότητα να «μυρίσει» ευρωπαϊκό ή και γιατί όχι παγκόσμιο «αέρα». Να μπορεί να πάει από το σημείο Α στο σημείο Β της πρωτεύουσας σε πολύ σύντομο και μοντέρνο τρόπο. Να μπορεί να μειώσει τους χρόνους μετακίνησης της καθημερινότητας του. Πράγμα εξαιρετικά σημαντικό.

Αυτό που δεν μπορεί να κάνει και δεν θα μπορεί για τα επόμενα

24 χρονιά είναι να μιλήσει στο κινητό του τηλέφωνο και να στείλει κάποιο μήνυμα.

Και φτάνουμε στο 2024 και τις νέες «ψηφιακές» δυνατότητες που προσφέρονται στους χρήστες του Μετρό, οι οποίες σιγά σιγά ξεκλειδώνουν. Και τι εννοούμε. Εννοούμε πως προχωρούν με σχετικά γρήγορους ρυθμούς τα δύο έργα για Internet στον υπόγειο σιδηρόδρομο.

Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες που μετακινούνται με το Μετρό αποκτούν δωρεάν πρόσβαση σε WiFi στους σταθμούς και τις αποβάθρες του υπόγειου δικτύου.

«Σερφάρισμα» και στα λεωφορεία

Την ίδια στιγμή, στις ράγες μπαίνει το έργο για πρόσβαση των επιβατών στο Διαδίκτυο και εντός των συρμών, ενώ στον σχεδιασμό του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του υπουργού, Δημήτρη Παπαστεργίου, περιλαμβάνεται μια συνολική λύση, που θα φέρει το Internet και στους επιβάτες των λεωφορείων.

Ακρόπολη και Σύνταγμα έχουν ήδη WiFi

Ήδη οι σταθμοί σε Ακρόπολη και Σύνταγμα ( προσοχή. Οι σταθμοί, όχι οι συρμοι!) παρέχουν στους επιβάτες δωρεάν σύνδεση, ενώ σταδιακά θα ολοκληρώνονται και θα παραδίδονται προς χρήση και οι υπόλοιποι σταθμοί.

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Παπαστεργίου αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του συστήματος στους κεντρικούς σταθμούς, που συγκεντρώνουν και τους περισσότερους επισκέπτες όπως επίσης να ανακοινώσει και τα χρονοδιαγράμματα βάσει των οποίων θα «τρέξουν» τα έργα.

Που θα βρεθούν τα χρήματα

Και ας έρθουμε τώρα στο θέμα των χρήματων. Το συγκεκριμένο έργο θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια – που δεν έχουν μέχρι σήμερα αξιοποιηθεί – του προγράμματος «WiFi4GR -Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο», το οποίο προέβλεπε την εγκατάσταση WiFi Ηotspots σε 2.500 σημεία σε όλη την Ελλάδα και χρηματοδοτείτο και από την ΕΕ.

Το πρόβλημα με τους χρόνους εργασίας

Και εδώ υπάρχει υπάρχει το πρόβλημα! Οι εργασίες δυστυχώς μπορούν να γίνουν μόνο για 2-3 ώρες και μάλιστα γύρω στα μεταμεσονύχτια, που το Μετρό παραμένει κλειστό ενώ υπάρχει μόνο ένα βαγόνι που χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται προσπάθειες ενίσχυσης του εξοπλισμού εγκατάστασης με στόχο την απόκτηση κι ενός δεύτερο βαγονιού, ώστε να προχωρήσει ταχύτερα το έργο.

Keywords
Αναζητήσεις
apo-to-ela-aleko-me-akous-sto-instagram-kai-to-facebook.htm
Τυχαία Θέματα