Χάνει δυναμική το ΧΑ, που παρασύρθηκε σε διόρθωση

21:05 11/6/2024 - Πηγή: Emea.gr

Δεν έχει δυναμική η αγορά. Oι συναλλαγές παραμένουν χαμηλά και παρόλο που κυοφορούνται σχέδια, επενδύσεις και deals δεν υπάρχει ακόμα η είδηση που θα ανάψει τη σπίθα. Αντίθετα υπάρχουν εύλογοι προβληματισμοί για την πορεία της Ευρώπης.

Σ΄ αυτό το κλίμα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ) υποχώρησε, καθώς ενσωματώνει ακόμα πλούσια κέρδη, ενώ αγοραστές είναι μόνον οι επαγγελματίες με μεγάλη ρευστότητα, όπου

κι αυτοί όμως είναι ιδιαίτερα μετρημένοι. Το φόντο ήταν αποθαρρυντικό, με όλες τις μεγάλες αγορές στην Ευρώπη να υποχωρούν, τη Wall Street να στέλνει διορθωτικά σήματα και την επικαιρότητα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού να εστιάζει στο διήμερο της Fed παρά στις προοπτικές της Apple.

Σε Λονδίνο, Φραγκφούρτη, Παρίσι, Μιλάνο και Μαδρίτη οι μετοχές υποχώρησαν. Η μεγαλύτερη πτώση ήταν στο Μιλάνο 1,93% ενώ ο Cac 40 στο Παρίσι έχασε ποσοστό 1,33%.
Οι τραπεζικές μετοχές που κράτησαν χθες την αγορά ανοδικά, την Τρίτη γύρισαν καθοδικά, ενώ μεταξύ των 10 τίτλων με τις μεγαλύτερες συναλλαγές, μόνον η Motor Oil έκλεισε θετικά και η ΔΕΗ παρέδωσε τα αρχικά κέρδη για να κλείσει αμετάβλητη.

Θετικά έκλεισαν Optima Bank, CENERGY, Coca-Cola, ΟΛΠ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Δεν ήταν όμως αρκετές γιατί πτωτικά εκτός από τις 4 συστημικές τράπεζες, υποχώρησαν οι τιμές και σε Metlen/Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΠΕ και Jumbo. Διόρθωση σημείωσαν και οι μετοχές του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.448,75 μονάδες με πτώση 0,69%. Μετά τις 14:00 πέρασε σε αρνητικό έδαφος και κινήθηκε όλο και πιο χαμηλά. Ο τζίρος ήταν μικρός στα 87,35 εκατ. ευρώ μαζί με πακέτα αξίας 5,96 εκατ. ευρώ, με ένα μεγάλο πακέτο της Πειραιώς στα 3,37 εκατ. ευρώ και ένα της ΔΕΗ αξίας 907 χιλιάδων ευρώ.

Ο δείκτης FTSE υποχώρησε 0,76% στις 3.518.96 μονάδες, και ο δείκτης FTSEM σημείωσε πτώση 0,54% στις 2.319.25 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,1% στις 1.297,45 μονάδες. Συνολικά 36 μετοχές σημείωσαν άνοδο και 64 υποχώρησαν.

Keywords
Αναζητήσεις
chanei-dynamiki-to-cha-pou-parasyrthike-se-diorthosi.htm
Τυχαία Θέματα