«Χρησμός» Σκρέκα για τους μελλοντικούς «εθνικούς πρωταθλητές» σε επιχειρηματικό επίπεδο

13:45 1/6/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στάθηκε σε δηλώσεις του στη σημασία που έχει η περιφερειακή ανάπτυξη σε κάθε νομό της χώρας, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«Η περιφερειακή ανάπτυξη απαιτεί τη συνεργασία όλων. Της ελληνικής πολιτείας, του επιχειρηματικού κόσμου και των δημοσίων φορέων. Το κράτος, από την πλευρά του, διευκολύνει την επιχειρηματικότητα με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης. Για την κυβέρνηση, η συνολική ανάπτυξη της Πατρίδας περνά μέσα από την περιφέρεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός στη συνάντηση

που είχε την Παρασκευή με τη διοίκηση και τα μέλη του Επιμελητηρίου Άρτας.

Τόνισε πως «μόνο με ισχυρούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης μπορούμε να διατηρήσουμε την συνοχή των τοπικών κοινωνιών και της ελληνικής περιφέρειας», ενώ έκανε και «πρόβλεψη» σχετικά με τους «εθνικούς πρωταθλητές» της Ελλάδας σε επιχειρηματικό επίπεδο

«Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό, μεταποιητικό και τουριστικό τομέα βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης. Αποτελούν την ατμομηχανή της τοπικής επιχειρηματικότητας και τους μελλοντικούς “εθνικούς πρωταθλητές” σε επιχειρηματικό επίπεδο».

Παράλληλα, ο Κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας βιομηχανικών πάρκων σε όλη τη χώρα, δηλώνοντας ότι «θέλουμε να υπάρχει σε κάθε νομό ένας τουλάχιστον οργανωμένος υποδοχέας, ένα επιχειρηματικό πάρκο για να μπορεί ένας επενδυτής να υλοποιήσει το σχέδιο και το όραμά του».

Keywords
Αναζητήσεις
chrismos-skreka-gia-tous-mellontikous-ethnikous-protathlites-se-epicheirimatiko-epipedo.htm
Τυχαία Θέματα