Μια Easy υπόθεση που δεν Doul(eftaras)εψε!

Προ 7 -και κάτι ψιλά…- αιώνες, το (εξαιρετικά) μακρινό 1314, ο Δάντης Αλιγκέρι έγραψε 11 λέξεις που έμελλαν να συνοδεύουν απειράριθμες περιπτώσεις μέχρι και σήμερα. «Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις», ελάχιστες σε αριθμό λέξεις, μα τόσο έντονη σε νοήματα φράση.

Κάτι, που μου ήρθε στο μυαλό ακούγοντας μια ιστορία -χθες- με αφορμή την είδηση πως η διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής υπηρεσιών για το σπίτι, Douleutaras, χάρη στο «άνοιγμα» που πραγματοποίησε στις Κύπρο, Ιρλανδία και Πορτογαλία,

κατάφερε -πλέον- το 20% του τζίρου της να προέρχεται από εκεί. Παράλληλα, το Douleutaras σχεδιάζει το επόμενο βήμα επέκτασης του στο εξωτερικό, με την Ισπανία να βρίσκεται στην κορυφή των σχετικών υποψηφιοτήτων. Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της startup εταιρείας αποβλέπει και στην περαιτέρω ενίσχυση του μεριδίου αγοράς σε Ιρλανδία και Πορτογαλία, έτσι ώστε να πετύχει τζίρο μεγαλύτερο των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Όλα αυτά, έπειτα από 10 χρόνια λειτουργίας της πλατφόρμας, η οποία έχει καταφέρει ο κύκλος εργασιών της που προέρχεται από Έλληνες επαγγελματίες το 2023 να υπερβαίνει τα 33 εκατ. ευρώ, έχοντας 1 εκατ. πελάτες.

Βέβαια, η ανάπτυξη του Douleutaras θα ήταν μεγαλύτερη, όσο και ταχύτερη στην περίπτωση που δεν έβρισκε (ακούσια εν πρώτοις) εμπόδια σε ένα δημιουργικό εγχείρημα που σχεδίασε μεν, αλλά παρέμεινε στα χαρτιά. Αιτία;

Το γεγονός πως τα στελέχη της εταιρείας είχαν την… ατυχία να σκεφτούν να αξιοποιήσουν το πρόθεμα “easy” προκειμένου να αναπτυχθούν σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο. Domain name, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω ήταν διαθέσιμο. Που προσέκουσε, τότε, ο σχετικός σχεδιασμός; Μα στις νομικές αντιρρήσεις του ομώνυμου επιχειρηματικού group υπό τον Sir.

Νομικοί ισχυρίζονταν πως το Douleutaras θα δικαιωνόταν σε τυχόν (σίγουρη) καταφυγή του Sir στη Δικαιοσύνη, ωστόσο θα απαιτούνταν (πολύς) χρόνος και (ακόμη περισσότερα) χρήματα.

Οπότε, για τα ησυχότερα, επέλεξαν να ακολουθήσουν τον πιο επίπονο, όσο και μακρύ δρόμο.

Καλά τα ιδρύματα, ιδιαίτερα βοηθητικά τα βραβεία και οι υποτροφίες, πιότερο χρήσιμη, όμως θα ήταν και η ουσιαστική στήριξη νεοφϋών προσπαθειών και δη στην πράξη. Όχι τίποτε άλλο, αλλά επαιρόμαστε και για την καινοτομία και το all in business attitude μας.

Keywords
Αναζητήσεις
mia-easy-ypothesi-pou-den-douleftarasepse.htm
Τυχαία Θέματα