Ο Δημήτρης Βακρινός μιλάει για το Phind: Το νέο App που δίνει ζωή στα καλλιτεχνικά Project
Το Phind είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο που ήρθε στην αγορά για να αλλάξει τον παραδοσιακό τρόπο που οι δημιουργοί στον χώρο της φωτογραφίας εργάζονται και αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Ουσιαστικά, η Πλατφόρμα Phind είναι το νέο app που έρχεται να ενώσει τις δυνάμεις καλλιτεχνών και επαγγελματιών στο χώρο της φωτογραφίας με απώτερο σκοπό την υλοποίηση project χωρίς μεσάζοντες.
Μιλώντας με τον founder του Phind, Δημήτρη Βακρινό ανακαλύπτουμε το
Πώς περιγράφετε το βασικό όραμα πίσω από τη δημιουργία του Phind και ποια ήταν η κύρια έμπνευσή σας;
Το βασικό όραμα του Phind είναι να αποτελεί το εργαλείο που θα φέρνει σε επαφή όλα τα δημιουργικά άτομα που χρειάζονται για τις ανάγκες μίας φωτογράφησης. Έχοντας ως έμπνευσή μας την ανάγκη να οργανώσουμε τον χώρο της φωτογραφίας, το Phind δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να πραγματοποιήσουν κάθε πιθανό project που έχουν κατά νου.
Πόσοι είναι οι Founders;
Η ιδρυτική μας ομάδα αποτελείται από 5 άτομα, καθένας αναλαμβάνοντας ένα σημαντικό ρόλο και συμβάλλοντας με τις γνώσεις του στο Phind. Πίσω από την υλοποίηση του app βρίσκονται ο Θοδωρής και ο Βασίλης, το κομμάτι του Marketing έχει αναλάβει ο Αλέξης, την οικονομική διαχείριση ο Γιώργος, ενώ εγώ είμαι υπεύθυνος με τη σειρά μου για το κομμάτι του business logic, branding και UI/UX design.
Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week
Έχετε πάρει κάποια χρηματοδότηση ή όλη η οικονομική επένδυση έχει γίνει από εσάς;
Όλη η οικονομική επένδυση προέρχεται από τα 5 ιδρυτικά μέλη του Phind. Πέραν των οικονομικών πόρων, καθένας εκ των ιδρυτών συμβάλλει με την τεχνογνωσία του για την ανάπτυξη του brand.
Ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι του Phind για το επόμενο έτος; Ποιες είναι οι κύριες προκλήσεις που προβλέπετε ότι θα αντιμετωπίσετε;
Ο βασικός μας στόχος για το επόμενο έτος είναι η ευρεία αποδοχή και αναγνώριση του Phind σε όλη την Ελλάδα. Καίρια για αυτό είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τα οφέλη και τις δυνατότητες της εφαρμογής.
Η κύρια πρόκληση θα είναι η διάδοση του Phind σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών του χώρου, καθώς και η επικοινωνία με το κοινό για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους. Πιστεύουμε ότι από τη στιγμή που κάποιος γνωρίσει το Phind και το χρησιμοποιήσει, θα αναγνωρίσει αμέσως την αξία της εφαρμογής και το πόσο μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη των επαγγελματικών -και όχι μόνο- στόχων του.
Πώς θα περιγράφατε τη σημασία της τεχνολογίας στη διασύνδεση των καλλιτεχνών και των εταιρειών παραγωγής σήμερα;
Η τεχνολογία επιτρέπει στους καλλιτέχνες και στις εταιρείες παραγωγής να συνδέονται ευκολότερα από ποτέ. Εφαρμογές όπως το Phind διευκολύνουν την εύρεση και τη σύνδεση μεταξύ τους, αντικαθιστώντας τους παραδοσιακούς τρόπους επικοινωνίας με πιο αποτελεσματικούς και ευέλικτους. Αυτή η τεχνολογική προσέγγιση απλοποιεί τη διαδικασία σύνδεσης και συνεργασίας, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη της δημιουργικότητας στον καλλιτεχνικό τομέα.
Ποια είναι η κύρια διαφοροποίηση του Phind από άλλες πλατφόρμες εύρεσης εργασίας στον καλλιτεχνικό χώρο;
Η κύρια διαφοροποίηση του Phind είναι ότι δεν αποτελεί μια πλατφόρμα εύρεσης εργασίας, αλλά ένα εργαλείο που φέρνει σε επαφή τα κατάλληλα άτομα.
Σε μια πλατφόρμα εύρεσης εργασίας το κλασικό μοτίβο που επικρατεί είναι να υπάρχει κάποιος που δημιουργεί μία θέση και κάποιος που ψάχνει για δουλειά. Στο Phind δεν ισχύει αυτό, καθώς κάθε δημιουργικό άτομο, ανεξαρτήτως του ρόλου που έχει μέσα στην εφαρμογή (photographer, model, make-up artist, influencer) έχει τη δυνατότητα τόσο να δημιουργήσει ένα δικό του project, όσο και να συμμετέχει σε project άλλων.
Διαβάστε περισσότερα στο Business Voice Week
Αυτό έχει πολλαπλά οφέλη για κάποιον που χρησιμοποιεί την εφαρμογή, καθώς μπορεί να επεκτείνει το δίκτυό του και τις γνωριμίες του, μπορεί να αναβαθμίσει τις ικανότητές του μέσα από τα συνεχόμενα projects που υλοποιεί, να χτίσει ένα δυνατό portfolio ή ακόμη και για επαγγελματική ανάπτυξη στον χώρο.
Έτσι, το Phind δεν ανήκει στις πλατφόρμες με αγγελίες εργασίας, αλλά αποτελεί ένα εργαλείο που ενισχύει τη δημιουργική συνεργασία και ανάπτυξη.
Ποια είναι η πηγή κύριων εσόδων του Phind; Θεωρείτε ότι θα πάει καλά οικονομικά στο μέλλον;
Οι κύριες πηγές εσόδων του Phind προέρχονται από τις συνδρομές των χρηστών. Κάθε χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί την εφαρμογή δωρεάν, ωστόσο αν θέλει να ξεκλειδώσει κάποιες σημαντικές δυνατότητες της εφαρμογής μπορεί να μεταβεί στο Pro ή Pro Plus πακέτο για να έχει κι εκείνος περισσότερα οφέλη.
Προβλέπουμε ότι αυτό το μοντέλο θα εξελιχθεί θετικά στο μέλλον, καθώς πρόκειται για ένα οικείο μοντέλο, το οποίο προσφέρει ευελιξία στους χρήστες και δυνατότητα επιλογής των υπηρεσιών που τους ταιριάζουν καλύτερα. Επιπλέον, η συνδρομή τους στο Phind έχει και επενδυτικό χαρακτήρα δημιουργώντας ένα επιπλέον μηνιαίο εισόδημα από τις δουλειές μέσα από την πλατφόρμα.
Από την πλευρά της εταιρείας, μας παρέχει σταθερά έσοδα, τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και τη διατήρηση της πλατφόρμας.
Πώς αξιολογείτε την ανταγωνιστική θέση του Phind στην αγορά;
Η θέση του Phind στην αγορά είναι αρκετά ελκυστική, λόγω του ότι δεν υπάρχουν άμεσοι ανταγωνιστές αυτή τη στιγμή. Αυτό του παρέχει μια πλεονεκτική θέση και τη δυνατότητα να διαμορφώσει την αγορά, αντικαθιστώντας κάθε άναρχη ενέργεια που γινόταν για τον ίδιο σκοπό μέσα από τα social media ή word of mouth.
Η οικονομική ανάπτυξη της εταιρείας θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο αυτήν τη θέση, καθώς θα επιτρέψει την επέκταση των υπηρεσιών και των δυνατοτήτων της πλατφόρμας. Με την αύξηση του εύρους και της ποιότητας των υπηρεσιών του Phind, η εταιρεία αναμένει να στερεοποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην αγορά και να αναγνωριστεί ως κορυφαία επιλογή για τους χρήστες.
Τι προκλήσεις αντιμετωπίσατε κατά την διάρκεια της δημιουργίας του Phind; Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να αλλάξετε;
Πρόκειται για μια ιδέα η οποία γεννήθηκε στο μυαλό μου το 2016, όντας ενεργός στον χώρο της φωτογραφίας. Ωστόσο, ο λόγος που υλοποιείται τώρα, έπειτα από 8 χρόνια, είναι η δυσκολία στον εντοπισμό των κατάλληλων ατόμων για τη σύσταση μίας ομάδας με τις απαραίτητες γνώσεις, φιλοδοξίες και πάνω απ’ όλα νοοτροπία για το project αυτό. Οπότε, αν και νεοσύστατο brand, είναι ήδη αρκετά ώριμο και δουλεμένο σαν ιδέα, καθώς έρχεται να καλύψει ένα κενό το οποίο υπάρχει και παρατηρείται και καταγράφεται σιωπηλά εδώ και αρκετά χρόνια.
Αναφορικά με αλλαγές, δεν υπάρχει τίποτα που θα θέλαμε να αλλάξουμε στη βασική ιδέα του Phind. Ωστόσο, πάντα αναζητούμε τρόπους για να βελτιώσουμε την εμπειρία των χρηστών μας και να εξελίξουμε την πλατφόρμα σύμφωνα με τις ανάγκες και το feedback που λαμβάνουμε.
Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για το μέλλον του Phind σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή του και την οικονομική του επίδοση;
Οι προβλέψεις μας για το μέλλον του Phind είναι φιλόδοξες. Αναμένουμε μια σταθερή και συνεχή ανάπτυξη της πλατφόρμας, με την προσθήκη νέων επαγγελμάτων πέραν των αρχικών τεσσάρων που επιλέχθηκαν για την πρώτη φάση, καθώς και τη διεύρυνση του δικτύου των χρηστών μας.
Ένας πολύ σημαντικός στόχος είναι η επέκτασή μας σε διεθνές επίπεδο με την παράλληλη προσαρμογή στις ανάγκες κάθε χώρας. Πρόκειται για έναν δύσκολο, αλλά και εφικτό στόχο.
Μέσα από τη συνεχή καινοτομία και βελτίωση της εφαρμογής, πιστεύουμε ότι το Phind θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να επιτυγχάνει τους οικονομικούς του στόχους στο μέλλον.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Φωτιά στην Κερατέα: Καίγονται και αυτοκίνητα στην Πλάκα (βίντεο)
- Φωτιά τώρα στην Άνδρο
- Φορολογικές δηλώσεις 2024: Για ποιους λήγει η προθεσμία αύριο
- Ισπανία: Σταμάτησε η έρευνα για 17χρονο Βρετανό που αγνοείται στην Τενερίφη
- Ο Δημήτρης Βακρινός μιλάει για το Phind: Το νέο App που δίνει ζωή στα καλλιτεχνικά Project
- Θεσσαλονίκη: Με λεωφορειακή σύνδεση η ΒΙΠΕΘ τη Δευτέρα
- Επενδυτικό ενδιαφέρον από αμερικανικές εταιρείες για την Ελλάδα
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Χάρης Δούκας
- Εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος
- Υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και ο Παύλος Γερουλάνος
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Emea.gr
- Ο Δημήτρης Βακρινός μιλάει για το Phind: Το νέο App που δίνει ζωή στα καλλιτεχνικά Project
- Ανεβαίνει η ακροδεξιά στην Γαλλία και «τρέμει» η οικονομία της Ευρώπης
- «Κλειδί» οι offline πληρωμές για την υιοθέτηση του ψηφιακού ευρώ!
- Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Η επιχειρηματική μαεστρία του και η αυτοκρατορία της Chipita
- Η Ελλάδα στους 3 κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας στη Μεσόγειο
- Τελευταία Νέα Emea.gr
- Ο Δημήτρης Βακρινός μιλάει για το Phind: Το νέο App που δίνει ζωή στα καλλιτεχνικά Project
- Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Η επιχειρηματική μαεστρία του και η αυτοκρατορία της Chipita
- «Κλειδί» οι offline πληρωμές για την υιοθέτηση του ψηφιακού ευρώ!
- Η Ελλάδα στους 3 κορυφαίους προορισμούς κρουαζιέρας στη Μεσόγειο
- Ανεβαίνει η ακροδεξιά στην Γαλλία και «τρέμει» η οικονομία της Ευρώπης
- Τα 9 βήματα για να ενισχύσετε τον εαυτό σας
- Κυρ. Μητσοτάκης: Η προσπάθεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι συνεχής
- Σε μια από τις κρισιμότερες εθνικές εκλογές η Γαλλία
- Όμιλος Motor Oil Hellas: Υλοποιεί επενδυτικό πλάνο 4 δισ. ευρώ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Politico για γαλλικές εκλογές: Η ψηφοφορία που θα κλονίσει την ΕΕ και το ΝΑΤΟ – Οδηγός με ερωτοαπαντήσεις
- Φωτιά στη Ριτσώνα: Καίγονται εύφλεκτα υλικά από εργοστάσιο ανακύκλωσης (upd)
- Φωτιά στη Σταμάτα κοντά σε σπίτια – Εκκενώνονται Αμυγδαλέζα και Γαλήνη και Ροδόπολη (upd)
- Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Συνεχίζονται οι αιτήσεις – Ποια η διαδικασία
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο Γερουλάνος – «Η εξουσία στον λαό, να το κάνουμε πράξη»
- Kίρα Κένεντι: Ποια είναι η κόρη του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ – Το story μιας διάσημης απογόνου
- Κλιματική κρίση: Πώς η ξηρασία στο Μαρόκο θα επηρεάσει παγκοσμίως την αλυσίδα τροφίμων
- Φωτιά στην Κερατέα: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Πώς κινούνται τα οχήματα από Λαύριο για Αθήνα
- Γαλλία-εκλογές: Τι θα συμβεί στην περίπτωση που κανένα κόμμα δεν εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία;