Πρωινό σχόλιο: Βελτιώνεται η εικόνα στις διεθνείς αγορές, σε ισοτιμίες, ομόλογα και μετοχές

Μία καλύτερη εικόνα έβγαλαν χθες οι αγορές μετά την πίεση που είχε προηγηθεί, ενώ η πτώση στο ΧΑ απέκρυψε την επίσης καλύτερη εικόνα της δικής μας αγοράς, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να αντιδράσει με άνοδο και απομάκρυνση από τη δοκιμαζόμενη περιοχή των 1.400 μονάδων.

Τα θετικά στοιχεία που προέκυψαν χθες στις αγορές ήταν η επιστροφή της ισοτιμίας ευρώ δολαρίου πάνω από τα 1,08 δολάρια, αφού είχε υποχωρήσει ακόμα και στα 1,076 δολάρια στα χαμηλά 4 μηνών λόγω του σεναρίου απόκλισης στην πολιτική της ΕΚΤ με αυτή την της Fed.

Αυτό

ήταν και το σενάριο που πυροδότησε πωλήσεις στην Ευρώπη οι οποίες επηρέασαν ιδιαίτερα το ευάλωτο ΧΑ. Να δούμε κατά πόσον θα μαλακώσουν οι πιέσεις. Πάντως κοντά στις εξελίξεις με τις ισοτιμίες των νομισμάτων ήρθε κι άλλη βελτίωση από τις αγορές ομολόγων.

Στις αγορές ομολόγων λοιπόν, όπου η πίεση με πωλήσεις αμερικανικών δεκαετών ομολόγων οι επενδυτές ανέβασαν την απόδοση του treasury στο 4,25% επανήλθε ηρεμία με πτώση της απόδοσης στο 4,17%. Με εξαίρεση τα βρετανικά ομόλογα η εξομάλυνση των πιέσεων πέρασε παντού και στην Ευρώπη και το ελληνικό δεκαετές που εξαρχής είχε πολύ μικρή πίεση είδε την απόδοση να υποχωρεί κάτω από το 3,14%.

Αυτές οι πιέσεις ήταν σε κατεύθυνση που δεν ευνοούσε την αναμενόμενη τον ερχόμενη μήνα απόφαση της Fed για μείωση επιτοκίων. Αλλά τέτοιο θέμα δεν υπάρχει στα σοβαρά, ότι κι αν λένε τα γεράκια. Ειδικά η επίκληση του πληθωρισμού είναι τουλάχιστον άτοπη όταν έχει υποχωρήσει κάτω από το 2,5% στις ΗΠΑ. Τα στοιχήματα εξακολουθούν να δίνουν πολύ μεγάλες πιθανότητες για δύο μειώσεις επιτοκίων της Fed το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο.

Σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν και με μεγάλη άνοδο του δείκτη Nasdaq λόγω και του άλματος κάπου 20% στη μετοχή της Tesla και άνοδο του δείκτη S&P 500, οι αγορές πέτυχαν να επαναφέρουν την ηρεμία. Για να δούμε λοιπόν, αν αυτή η ηρεμία θα περάσει και στο ΧΑ που ταλανίζεται από μεσημεριανές τυφλές πωλήσεις ξένων επενδυτών, που δεν έχουν καμιά σχέση με την κερδοφορία και τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών και των blue chips. 

Keywords
Αναζητήσεις
proino-scholio-veltionetai-i-eikona-stis-diethneis-agores-se-isotimies-omologa-kai-metoches.htm
Τυχαία Θέματα