Στο επίκεντρο της επιτυχίας η Pepco με τις γυναίκες να αποτελούν το 87%

10:12 16/7/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Pepco, με καταστήματα σε 18 ευρωπαϊκές χώρες, εξυπηρετεί πάνω από 30 εκατομμύρια συναλλαγές κάθε μήνα. Αλλά ποιοι είναι οι πελάτες της αλυσίδας; 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας καταναλωτών που διεξήγαγε η εταιρία, οι καταναλωτές της Pepco είναι κυρίως γυναίκες, οι οποίες αποτελούν το 87% των αγοραστών. Σε ποσοστό 68%, πρόκειται για επαγγελματικά ενεργά άτομα με τουλάχιστον δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση (77%). Η πλειοψηφία των πελατών, περίπου 50%, είναι ηλικίας από 25 έως 45 ετών, και πολλοί από αυτούς είναι γονείς, καθώς το 41% έχει παιδιά ηλικίας έως 14 ετών.

Η

κύρια αιτία για τις τακτικές αγορές από την Pepco, όπως ανέφερε το 67% των ερωτηθέντων, είναι οι χαμηλές τιμές. Επιπλέον, η καλή σχέση ποιότητας/τιμής και οι προσφορές αποτελούν σημαντικούς παράγοντες, όπως δήλωσε το 40% και το 30% των καταναλωτών αντίστοιχα. Αξιοσημείωτο είναι ότι το 69% των πελατών ολοκληρώνει την επίσκεψή του με αγορά, επιβεβαιώνοντας την ικανοποίησή τους από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Pepco. Πάνω από τους μισούς πελάτες επισκέπτονται τα καταστήματα περισσότερο από μία φορά το μήνα.

Εν μέσω οικονομικών δυσκολιών και αυξημένου πληθωρισμού, το 46% των πελατών θεωρεί ότι η οικονομική τους κατάσταση έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο. Ωστόσο, εκτιμούν ακόμη περισσότερο την οικονομική προσιτή στάση της Pepco και τις προσφορές της.

Στην έρευνα συμμετείχαν σχεδόν 10.000 καταναλωτές, εξασφαλίζοντας αντιπροσωπευτικότητα στο δείγμα. Η Pepco αναλύει τακτικά τον Δείκτη Ικανοποίησης Πελατών (CSI), με την πιο πρόσφατη μελέτη να δείχνει υψηλό επίπεδο ικανοποίησης στις 89 μονάδες.

Στην Ελλάδα, η στρατηγική επέκταση της Pepco δείχνει την εμπιστοσύνη της εταιρίας στην ελληνική αγορά, προσφέροντας επιλογές μόδας και οικιακών ειδών υψηλής αξίας και προσιτές σε όλους. Αυτή η κίνηση επιτρέπει στην Pepco να απευθυνθεί σε ένα ακόμη ευρύτερο κοινό, καθιστώντας την τον ιδανικό προορισμό για καταναλωτές που αναζητούν ρούχα και είδη πρώτης ανάγκης χωρίς να ξεπεράσουν τον προϋπολογισμό τους.

Η Pepco δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις ανάγκες των καταναλωτών της, κοινοποιώντας τις πληροφορίες αυτές σε όλα τα τμήματα της εταιρίας. Οργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για τους εργαζόμενους ώστε να γνωρίζουν τα δεδομένα για την βασική ομάδα καταναλωτών, μέσω της πρωτοβουλίας “Γνωρίστε τον Πελάτη σας”. Η αλυσίδα αναπτύσσεται δυναμικά, προσαρμόζοντας τακτικά τις προσφορές της και παρέχοντας νέα προϊόντα, με 530 κατηγορίες κατά μέσο όρο σε κάθε κατάστημα, που αντιστοιχούν σε περίπου 13.000 είδη.

Keywords
Αναζητήσεις
sto-epikentro-tis-epitychias-i-pepco-me-tis-gynaikes-na-apoteloun-to-87.htm
Τυχαία Θέματα