Το ταιριαστό υπουργικό δίδυμο που… ξεμαλλιάζεται με το «γάντι»

08:32 16/9/2024 - Πηγή: Emea.gr

Περίεργα… vibes προκύπτουν τελευταία από μια φαινομενικά αρμονική συνεργασία-συμβίωση σε σημαίνων υπουργείο, καθώς ένα-δυο χαρακτηριστικά στοιχεία δείχνουν να έχουν εκληφθεί ως σήμα για… επίθεση από τη μια πλευρά, με το συνήθη arrogant πρωτοκλασάτο στέλεχος να δείχνει σαν να τα έχει «χαμένα» από την ξεκάθαρη υπονόμευσή του και δη στο πεδίο που όχι απλά αρέσκεται να παίζει, αλλά και το οποίο μέχρι -εξαιρετικά- πρότινος θεωρούσε πως δεν έχει αντίπαλο. Ακόμη και σε «φίλιες» ενδοκυβερνητικές δυνάμεις…

Μάλιστα, η ασπίδα προστασίας που έχει

συνηθίσει να απολαμβάνει εμφανίζει ξεκάθαρες «ρωγμές», σε σημείο τέτοιο ώστε να έχει απορυθμιστεί, ψυχή τε και σώματι, ακόμη και σε εικόνα.

Αντιθέτως, το αντίπαλο δέος, από γατάκι σαλονιού αποδεικνύεται τετραπέρατη γάτα με πέταλα, που δείχνει ικανή να ξεπροβοδίσει τον μέχρι σήμερα θεωρούμενο ως wannabe αρχηγό. Δείγμα -στην πράξη- της σημασίας, αλλά και της βαρύτητας που μπορεί να έχει το κατάλληλο coaching, παρότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κατάλληλος όρος δεν είναι άλλος από το mentorship…

Βλέπετε, η στενή σχέση που έχει χτίσει με κορυφαίο fixer, είναι ξεκάθαρο πως αποδίδει καρπούς, και δη ώριμους, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει μεταφερθεί στην έδρα του –μέχρι χθες θεωρούμενου και ως- ισχυρού, ενώ εκείνο που πραγματικά προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως δεν φείδεται προσπάθειας να μετέλθει tips & tricks που γνωρίζει σαν την παλάμη του ο τύποις ισχυρός παίκτης της ιστορίας.

Αποτέλεσμα; Ο εκνευρισμός να είναι έκδηλος σε κάθε πτυχή της καθημερινής δραστηριότητας του προαναφερθέντος: Από δημόσιες τοποθετήσεις μέχρι απλοϊκές δηλώσεις και από φωτογραφίες μέχρι και την ίδια την στάση του σώματος. «Φωνάζει» πρόβλημα από χιλιόμετρα!

Αντιθέτως, το αουτσάϊντερ της άτυπης μάχης κάθε ημέρα που περνά φαίνεται πως θεμελιώνει βήμα-βήμα τα επίπεδα της αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης σε ίδιες δυνάμεις, γεγονός που αποτιμάται σε θετικές κριτικές και βαθμό έκθεσης απέναντι σε κοινό και ειδικούς.

Γνωρίζοντας δε τον παρομοιωδώς εκρηκτικό χαρακτήρα του τύποις -επαναλαμβάνω- ισχυρού παίκτη του -άτυπου- ζευγαριού ευθύνης, κορυφής, μα και ισχύος, η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική σε σημείο τέτοιο ώστε να μην μας προξενήσει εντύπωση εάν το τελικό ξεκαθάρισμα λάβει χώρα σε κάποια αλλαγή κυβερνητικού σχήματος. Ευρεία ή ενδεχομένως και επιλεκτική. Α, σε μια τέτοια περίπτωση θα επέλεγα να ποντάρω τα χρήματά μου στο -τυπικά θεωρούμενο ως αουτσάϊντερ, καθώς οι προσβάσεις του ισχυρού προς το Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν κομμένες ή στην καλύτερη «παγωμένες», σε αντίθεση με αυτές του έτερου πρωταγωνιστή, και δη του αποφασιστικού μέντορά του. Χρήσιμο θα ήταν να δοθεί προσοχή στο γεγονός πως οι μετοχές του τελευταίου είναι ιδιαίτερα ενισχυμένες σε ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό, γεγονός που βοηθάται πολύ και από την χρονική συγκυρία και τις εν γένει επιδιώξεις της κυβέρνησης σε κομβικής σημασίας τομέα που επηρεάζει ο μέντορας.

Περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα τις προσεχείς (λίγες) εβδομάδες.

Keywords
Αναζητήσεις
to-tairiasto-ypourgiko-didymo-pou-xemalliazetai-me-to-ganti.htm
Τυχαία Θέματα