Τζεφ Μπέζος: Λέει «όχι» στη στήριξη της Washington Post στην Κάμαλα Χάρις

Η Washington Post ανακοίνωσε ότι δεν θα υποστηρίξει κανέναν υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές – ούτε φέτος ούτε ποτέ ξανά – γεγονός που έρχεται να θρυμματίσει μια παράδοση δεκαετιών και έχει προκαλέσει τις μαζικές αντιδράσεις των δημοσιογράφων και των αναγνωστών της.

Η εφημερίδα δημοσίευσε επίσης ένα άρθρο δύο δημοσιογράφων της σύνταξης που αποκάλυψε ότι η συντακτική ομάδα είχαν προετοιμάσει μια ανακοίνωση στήριξης στην υποψήφια των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις αλλά ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας και

ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος εμπόδισε της δημοσίευσή της. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ενώ ήταν πρόεδρος, είχε ασκήσει κριτική τόσο στον δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος όσο και στην Washington Post, την οποία ο Μπέζος είχε αγοράσει το 2013, γράφει το CNBC.

Στις δύο προηγούμενε εκλογικές αναμετρήσεις, το 2016 και το 2020, η Washington Post είχε υποστηρίξει τους αντιπάλους του Τραμπ στις εκλογές, τη Χίλαρι Κλίντον και τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν αντίστοιχα, και τα άρθρά της υιοθετούσαν σκληρή ρητορική κατά του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών.

Σε αγωγή της το έτος 2019, η Amazon είχε ισχυριστεί ότι έχασε ένα συμβόλαιο cloud ύψους 10 δισ. δολαρίων με το Πεντάγωνο προς όφελος της Microsoft επειδή ο Τραμπ είχε ασκήσει “ανάρμοστες πιέσεις … για να πλήξει τον πολιτικό του εχθρό” Τζεφ Μπέζος.

Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το 1976, με μοναδική εξαίρεση το 1988, η Washington Post υποστήριζε υποψηφίους για την προεδρία και πάντα από την πλευρά των Δημοκρατικών.

Σε δήλωσή της στο CNBC, όταν ρωτήθηκε για τον υποτιθέμενο ρόλο του Μπέζος στην απαγόρευση της υποστήριξης στην Κάμαλα Χάρις, η υπεύθυνη επικοινωνίας της Post, Κάθι Μπερντ, είπε: «Αυτή ήταν μια απόφαση της Washington Post που δεν εγκρίθηκε και θα σας παραπέμψω στη δήλωση του εκδότη».

Το Σάββατο, ο εκδότης της εφημερίδας, Γουίλ Λιούις, εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αρνήθηκε ότι ο Τζεφ Μπέζος απαγόρευσε τη δημοσίευση της ανακοίνωσης υποστήριξης στην Κάμαλα Χάρις.

«Οι αναφορές για τον ρόλο του ιδιοκτήτη της Washington Post στην απόφαση να μην δημοσιευτεί ανακοίνωση στήριξης σε μια υποψηφιότητα είναι  ανακριβείς”, είπε ο Λιούις στη δήλωσή του. “Δεν του στάλθηκε, δεν διάβασε και δεν γνωμοδότησε για καμιά ανακοίνωση. Σας εκδότης, δεν πιστεύω στις στηρίξεις προερικών υποψηφίων. Είμαστε μια ανεξάρτητη εφημερίδα και υποστηρίζουμε την ικανότητα των αναγνωστών μας να αποφασίζουν μόνοι τους».

Η Washington Post το βράδυ της Παρασκευής δημοσίευσε ένα τρίτο άρθρο, υπογεγραμμένο από αρθρογράφους της εφημερίδας, οι οποίοι έλεγαν: “Η απόφαση της Washington Post να μην υποστηρίξει μια προεδρική υποψηφιότητα είναι ένα τρομερό λάθος”.

«Αντιπροσωπεύει μια εγκατάλειψη των θεμελιωδών πεποιθήσεων της εφημερίδας που αγαπάμε και για την οποία έχουμε εργαστεί συνολικά 218 χρόνια”, ανέφερε η στήλη. “Αυτή είναι μια στιγμή για το θεσμικό όργανο να καταστήσει σαφή τη δέσμευσή του στις δημοκρατικές αξίες, το κράτος δικαίου και τις διεθνείς συμμαχίες, και την απειλή που τους αντιπροσωπεύει για αυτά ο Ντόναλντ Τραμπ – επαναλαμβάνοντας όσα έθιγε η Washington Post υποστηρίζοντας τους αντιπάλους του Τραμπ το 2016 και το 2020».

Keywords
Αναζητήσεις
tzef-bezos-leei-ochi-sti-stirixi-tis-washington-post-stin-kamala-charis.htm
Τυχαία Θέματα