Αξιολόγηση με φακέλωμα των δημοσίων υπαλλήλων

Το προφίλ του κάθε δημόσιου υπαλλήλου θα επιχειρηθεί να δημιουργηθεί μέσω εξετάσεων και αξιολόγησης. Το εν λόγω σχέδιο προβλέπει γραπτό τεστ αξιολόγησης 80 ως 100 ερωτήσεων. Από τη συγκεκριμένη αξιολόγηση θα περάσει όλο το τακτικό προσωπικό στο σύνολο των υπουργείων. Παράλληλα, θα υπάρξουν διαφορετικά τεστ ανά ειδικότητα, όπως και ανά κατηγορία εκπαίδευσης. Τα τεστ

θα γίνονται μέσω Η/Υ μέσα σε προκαθορισμένο χρόνο και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν αυτόματα.

Όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, θα εξαιρεθούν οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου, αλλά και οι μετακλητοί υπάλληλοι. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τι ακριβώς πρόκειται να γίνει με τους ένστολους και ποια θα είναι η διαδικασία, αν και ήδη στα σώματα ασφαλείας υπάρχει ένα είδος αξιολόγησης.

Όλα αναμένεται να γίνουν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, ενώ θα ληφθούν υπόψη όλα τα προσόντα του κάθε υπαλλήλου, όπως π.χ. σπουδές, σεμινάρια και επιμόρφωση. Ακόμα θα ληφθούν υπόψη οι ειδικές γνώσεις σε τεχνολογίες και διαχείριση έργων, η εμπειρία στο αντικείμενο, αλλά και η γενικότερη εικόνα και η συμπεριφορά κάθε υπαλλήλου.

Από όλα τα παραπάνω θα δημιουργηθεί ένας φάκελος για κάθε εργαζόμενο, που θα ανανεώνεται ανά τακτά διαστήματα καθώς η αξιολόγηση επίσης θα επαναλαμβάνεται. Η ενδεχόμενη αποτυχία του εργαζόμενου στα τεστ και τη γενικότερη αξιολόγηση θα σημαίνει και το πέρασμά του σε καθεστώς διαθεσιμότητας, μέσω της οποίας θα ανοίγει και ο δρόμος της απόλυσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα