Η αρβανίτικη δημοσιογραφία της Κουμουνδούρου

Αυτό, ευτυχώς, δεν συμβαίνει σε αρκετούς της παλαιάς φρουράς, που έχουν «γράψει» χιλιόμετρα στη δημοσιογραφία και την πολιτική, αν και δεν αποφεύγουν και αυτοί να μπουν στον πειρασμό της εύκολης απαξίωσης του «αντιπάλου». Ωστόσο, παρατηρείται με ιδιαίτερη ένταση σε στελέχη της νέας γενιάς, που έρχονται και με την ορμή της... κυβερνώσας αριστεράς, αλλά και σε στελέχη που μοιάζουν να επιδιώκουν μία προσωπική ρεβάνς για όσα εκτιμούν ότι υπέστησαν.

Έτσι, ομολογώ πώς μου προκάλεσε έκπληξη η αφίσα του Κόκκινου, του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ

για το «αντι – ΤΑΙΠΕΔ» πάρτι που διοργανώνει. Όχι γι αυτό καθεαυτό το πάρτι, καθώς κάθε μέσο έχει το απόλυτο δικαίωμα να συνδέεται με όποιας μορφής εκδήλωση επιθυμεί. Όπως η «αστική» Καθημερινή, ή το Βήμα διοργανώνουν εκδηλώσεις, προφανώς συμβατές στο προφίλ τους, έτσι και το «Κόκκινο» μπορεί να διοργανώσει ότιδήποτε εκτιμά ότι ανταποκρίνεται στο κοινό του και στις διαθέσεις των πολιτών.

Ωστόσο, αυτό που μου προκάλεσε έκπληξη – και πλέον μπορώ να πω δυσάρεστη – είναι το... υστερόγραφο της εκδήλωσης που διοργανώνει ο ραδιοφωνικός σταθμός. Τί λέει το δελτίο τύπου; Ότι πριν το μουσικό πρόγραμμα, «θα γίνει συζήτηση με θέμα "Το κόκκινο απέναντι - Όταν ένα ραδιόφωνο μένει να υπερασπιστεί τη χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας", με βασικό ομιλητή τον Κώστα Αρβανίτη».

Μάλιστα! Ένας ραδιοφωνικός σταθμός και δη ο διευθυντής του αυτοανακηρύσσονται σε... διασώστες της τιμής της δημοσιογραφίας.

Ερώτημα: Αυτό περί της δημοσιογραφικής τιμής αφορά μόνον τα κομματικά ραδιόφωνα ή και τα «εμπορικά» που πολλά από τα στελέχη του «Κόκκινου» υπηρέτησαν επί πολλά έτη και μάλιστα με επιτυχία.

Και αλήθεια, πόσο εύκολο είναι για το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ να καταφερθεί εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αντιστοίχως το ραδιόφωνο του ΚΚΕ κατά του Περισσού, της ΝΔ κατά του Σαμαρά κ.ο.κ.; Το ερωτώ γιατί από ένα γρήγορο google search που έκανα δεν βρήκα στο site του Κόκκινο μία αναφορά στο κείμενο των «53» που αμφισβητεί την ακολουθούμενη από τον Αλ. Τσίπρα στρατηγική. Μπορεί βέβαια να χρειαζόταν να ψάξω περισσότερο.

Αντιθέτως, πολύ εύκολα βρήκα πώς η δημοσιοποίηση του κειμένου αυτού, από έτερο δημοσιογράφο, επίσης προσδεδεμένο στο ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε οξείες αντιδράσεις. Αλλά θα το αντιπαρέλθω κι αυτό.

Δεν ξέρω αν υπάρχει αντικειμενικότητα στη δημοσιογραφία. Και είμαι μικρή για να κρίνω.

Αλλά όταν ανεβαίνεις στο βήμα ως κεντρικός παρουσιαστής του «ψηφοδελτίου νίκης» ενός κόμματος, αφήνεις, εκ των πραγμάτων, πίσω σου τη δημοσιογραφική ταυτότητα. Κι αν όχι την ταυτότητα, τουλάχιστον την έπαρση ότι προσωποποιείς την τιμή της δημοσιογραφίας....

Keywords
Τυχαία Θέματα