Κρίση από τις… κρίσεις Δένδια

Δονήσεις, υπό προϋποθέσεις, μεγάλης έντασης προκαλεί η προχθεσινή απόφαση Δένδια για… αποκεφαλισμό σειράς στελεχών της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο της διερεύνησης των σχέσεων της Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή.

Πολιτικά στελέχη κάνουν λόγο για… υπεραντίδραση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, πολλώ δε μάλλον όταν αρκετοί εκ των απομακρυθέντων αξιωματικών θεωρούνται δημοκρατικοί και μάλιστα φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ. Παρά το γεγονός,

δε, ότι η απόφαση Δένδια είχε τη σύμφωνη γνώμη του Αντώνη Σαμαρά, δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι μέσω της πίεσης προς τη Χ.Α. ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως οικοδομεί προφίλ όχι μόνον με ορίζοντα τις δημοτικές εκλογές αλλά και μετά από αυτές.

Παράλληλα, έντονοι είναι και οι κραδασμοί στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. καθώς οι επιλογές της πολιτικής ηγεσίας έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των ενστόλων και φωνές ότι ακόμη και αυτοί που δεν υποστήριζαν τη Χ.Α. θα το πράξουν στις επόμενες εκλογές ως αντίδραση! Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το βράδυ της Δευτέρας οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ αντέδρασαν έντονα στο άκουσμα της αντικατάστασης του επικεφαλής τους, ενώ διαβήματα υπήρξαν και προς το Μαξίμου από αξιωματικούς που βρίσκονται στο στόχαστρο των πρωτοβουλιών Δένδια, καίτοι είναι γνωστό ότι ανήκουν πολιτικά στη Ν.Δ. κάνη στην Αστυνομική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα