Ασφυκτικό πρέσινγκ από ΣΥΡΙΖΑ για σύσκεψη αρχηγών

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Όπως μεταδίδουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει οδηγία να συνεχιστεί το ασφυκτικό πολιτικό «πρέσινγκ» στον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να δεχθεί είτε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, είτε την έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής

για να συζητηθεί ο κίνδυνος της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες, κατά πληροφορίες του matrix24.gr, αναμένεται μπαράζ δηλώσεων κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι θα κατηγορούν τον Αντώνη Σαμαρά πως «κρύβεται» και θα τού καταλογίζουν «υποκρισία και έλλειψη πολιτικής βούλησης να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή».

Στοχοποιούν Δένδια…

Συν τοις άλλοις, στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει σταθερά και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Ήδη από χθες, στην Κουμουνδούρου κατηγορούσαν τον υπουργό για «κατόπιν εορτής αντιδράσεις», ενώ η εφημερίδα «Αυγή» είχε ως κεντρικό τίτλο τη φράση «ο Δένδιας τρώει… τα παιδιά του», κάνοντας λόγο για «εκκαθαρίσεις σταγονιδίων στην ΕΛ.ΑΣ.».

… και «βλέπουν» ρήγματα

Παράλληλα, η Κουμουνδούρου αναμένεται να αξιοποιήσει όλα τα ρήγματα που έχουν σημειωθεί σε σχέση με την επίσημη στάση του Μεγάρου Μαξίμου. Μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ και στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα αξιολογούν ως πολύ σημαντικές τις διαφοροποιήσεις της Ντόρας Μπακογιάννη (Real FM) και του Άρη Σπηλιωτόπουλου (ΣΚΑΪ), οι οποίοι εκφράστηκαν θετικά για το ενδεχόμενο σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με θέμα την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Τέλος, στην Κουμουνδούρου έχουν σημειώσει και την αντίστοιχη διαφοροποίηση του Προκόπη Παυλόπουλου (Στο Κόκκινο 105,5) υπέρ της σύσκεψης αρχηγών, αλλά και την ατάκα -στον ίδιο σταθμό- του Γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Καρύδη, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της σύγκλησης του Συμβουλίου Αρχηγών. «Είναι καλό να γίνει, το έχουμε πει, το ξεκαθαρίζουμε», σημείωσε ο κ. Καρύδης, με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζουν ότι «ο Σαμαράς δεν είναι απομονωμένος μόνο εντός της ΝΔ, αλλά και σε σχέση με τον κυβερνητικό του εταίρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα