ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο… ΤΗΛΕΑΓΩΝ

08:50 5/6/2012 - Πηγή: Matrix24

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου. Καταρχήν συμφωνία μεταξύ Συγγρού και Κουμουνδούρου για ντιμπέιτ Σαμαρά-Τσίπρα την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιουνίου.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν τακτική ακραίας προεκλογικής

πόλωσης, σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν όσο περισσότερους ψηφοφόρους μπορούν από τα μικρότερα κόμματα, αφού η κατάκτηση της θέσης του πρώτου κόμματος παραμένει «ντέρμπι». Ο Αντώνης Σαμαράς κατονομάζει ανοιχτά πια τον ΣΥΡΙΖΑ ως το «λόμπι της δραχμής», ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αφήνει βαριά υπονοούμενα για τη ΝΔ, σε ό,τι αφορά σχέσεις της Συγγρού με τη διαπλοκή, τη Siemens, τους τραπεζίτες και τους καναλάρχες. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συνεχίσουν τις ολομέτωπες επιθέσεις επ’ αλλήλων, στρώνοντας το δρόμο για την τηλεμαχία τους την ερχόμενη Δευτέρα.

Καταρχήν συμφωνία

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει επιτευχθεί μια αρχική συμφωνία για την ανάγκη πραγματοποίησης ντιμπέιτ, αλλά και για την ημερομηνία. Ωστόσο, όλα τα υπόλοιπα θέματα παραμένουν ανοιχτά και υπό διευθέτηση, γεγονός που έχει δημιουργήσει την υποψία σε στελέχη αμφοτέρων των κομμάτων ότι ο δρόμος για το στούντιο της ΕΡΤ, όπου αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αλέξης Τσίπρας είναι στρωμένος με αγκάθια. Μάλιστα, πηγές της Κουμουνδούρου, αλλά και στελέχη της ΝΔ, παραδέχονται ότι πλην της ημερομηνίας (την προσεχή Δευτέρα, 11 Ιουνίου) και του μέρους (στούντιο της ΕΡΤ) όλα τα υπόλοιπα θέματα είναι ανοιχτά και υπάρχουν ακόμη πιθανότητες να ματαιωθεί το ντιμπέιτ δια παντός.
Παρόλα αυτά, αν τελικά τα κόμματα συμφωνήσουν στις λεπτομέρειες, η τηλεμαχία αυτή αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, καθώς ήδη ο πόλεμος μεταξύ της Συγγρού και της Κουμουνδούρου είναι σκληρός και αδυσώπητος.

Εκκρεμότητες

Η συμφωνία για την ημερομηνία και τον τόπο επιτεύχθηκε στις συζητήσεις που είχαν ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Μουρούτης και ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση –ή και συναντήσεις- μεταξύ των εκπροσώπων των δύο κομμάτων, Γιάννη Μιχελάκη και Πάνου Σκουρλέτη, ώστε να καθοριστούν οι τελικές λεπτομέρειες.

Τι ζητάει ο καθένας

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, τα δύο κόμματα έχουν αποκλίνουσες θέσεις σε μια σειρά από ζητήματα και μένει να φανεί ποια μορφή θα πάρει τελικά η τηλεμαχία –αν γίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ, επί παραδείγματι, θέλει να είναι ο διάλογος όσο πιο ανοιχτός γίνεται και να μπορεί ο κάθε αρχηγός να απευθύνει το λόγο στον αντίπαλό του, κάνοντας διάλογο. Στη ΝΔ καταρχήν συμφωνούν να μην υιοθετηθεί το μοντέλο των παράλληλων μονολόγων, που ίσχυε ως σήμερα, ωστόσο «γαλάζιοι» υψηλόβαθμοι παράγοντες έλεγαν στο matrix24.gr ότι «θα πρέπει να υπάρχουν ορισμένοι κανόνες, δεν γίνεται να διακόπτει ο ένας αρχηγός τον άλλο, σαν να είναι σε τηλεπαράθυρα».
Θέμ

Keywords
Τυχαία Θέματα