Περνάει ακόμη η «μικροπολιτική»;

Και να τα έκτακτα επιδόματα «σε όσους τα έχουν ανάγκη»… Και δώστου και η ενίσχυση στους χαμηλόμισθους ένστολους. Και για την αγροτιά, όλο και κάτι περιορίστηκε από τις επιβαρύνσεις που έφερνε ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων και τα βιβλία εσόδων- εξόδων… Και να και η «μάχη» για το γάλα, αλλά και τους φαρμακοποιούς. Και φυσικά φροντίζουμε για τα «δικά μας παιδιά»: Όπως όλα δείχνουν με «χρυσό» εφάπαξ θα φεύγουν οι υπάλληλοι της Βουλής, παρά τις περικοπές που

έγιναν, καθώς το μπόνους τους θα ξεπερνά τα 81.900 ευρώ. Και αυτό τη στιγμή που στο Δημόσιο το σχετικό πλαφόν φτάνει στα 40.000 ευρώ.

Παρά, λοιπόν, τις μειώσεις που αποφασίστηκαν, οι υπάλληλοι της Βουλής θα λαμβάνουν κατά τη συνταξιοδότησή τους 1,8 μισθούς για κάθε έτος υπηρεσίας ως εφάπαξ, ενώ μέχρι τώρα παίρνουν 2,5 μισθούς για κάθε έτος υπηρεσίας. Από αυτό προκύπτει πως ένας υπάλληλος που θα συνταξιοδοτηθεί με 35ετία θα λάβει 63 μισθούς ως εφάπαξ, από τους 87,5 που έπαιρνε πριν από τη μείωση.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Εάν λάβει κανείς υπόψη τις ίσως χαμηλότερες μηνιαίες απολαβές ενός υπαλλήλου της Βουλής – 1.300 ευρώ- το κατώτατο ύψος του νέου εφάπαξ για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους κυμαίνεται στα 81.900 ευρώ, από 113.500 ευρώ που θα «έβγαζαν» ως εφάπαξ οι 87,5 μισθοί.

Και βεβαίως ψαλιδίστηκε το εφάπαξ, όμως συνεχίζουμε να μιλάμε για ποσά τουλάχιστον διπλάσια σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους ισχύει το πλαφόν των 40.000 ευρώ.

«Περνάει» αυτή η μικροκομματική διαχείριση; Αρκούν αυτές οι «διευκολύνσεις» σε συγκεκριμένες συντεχνίες και οι «πλάτες» στα δικά μας παιδιά για να κερδίσει κάποιος τις εκλογές; Η κάλπη θα δείξει… Αλλά ας μην ξεχνάμε η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είτε είναι ακόμη στην ανεργία ή εάν έχει την «τύχη» να βάζει μισθό στο σπίτι, καλείται να πληρώσει φόρους έξι φορές πάνω, ένα νοίκι ή μια δόση δανείου, με αποδοχές 30% και 40% χαμηλότερες σε σχέση με 3 χρόνια πριν. Και σίγουρα δεν θεωρούν πως κάτι αλλάζει με μια έκτακτη ενίσχυση που και αυτή μπορεί να μην την δικαιούνται.

Από την άλλη βέβαια θα πεις κανείς ότι «μικροκομματική» διαχείριση κάνουν και οι «απέναντι»… τάζοντας τα πάντα… αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα