Στο Βερολίνο ο Βενιζέλος

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντήσει τον υποψήφιο του SPD για την Καγκελαρία στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, Πίτερ Στάινμπουργκ, με τον οποίο μάλιστα προγραμματίζει και νέα συνάντηση τους επόμενους μήνες. Η συνάντηση θα γίνει στην έδρα του κόμματος, το Βίλι Μπραντ

Χάους, ενώ παρών θα είναι κατά πάσα πιθανότητα και ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος Φ.Β. Στάινμαϊερ. Ο κ.Βενιζέλος θα συμμετάσχει και σε ανοιχτή συζήτηση που διοργανώνει το ίδρυμα ερευνών του SPD με θέμα την κρίση στην Ευρωζώνη και την Ελλάδα.

Στο ταξίδι του στη Γερμανία ο κ.Βενιζέλος θα συνοδεύεται κατά πληροφορίες από τον Φίλιππο Σαχινίδη, αλλά και τους στενούς του συνεργάτες Χριστίνα Μανωλοπούλου και Ηλία Βεργίτση, που ήδη εργάζονται για τα υπόλοιπα, σημαντικά ραντεβού που θα έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην Γερμανική πρωτεύουσα. Θεωρείται δε ιδιαιτέρως σημαντική και μόνο η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου εκεί αυτή την περίοδο, και οι διαδοχικές συναντήσεις του με την ηγεσία των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, δεδομένου ότι το SPD δίνει τη δική του μάχη για να κερδίσει έδαφος έναντι των Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ.

Εντωμεταξύ, πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες της Ιπποκράτους για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, με το εκλογικό μέτρο να έχει συμφωνηθεί στο 1:20. Ειδικότερα, το σώμα του Συνεδρίου θα αποτελείται από 3000 αντιπροσώπους που θα εκλεγούν με μονοσταυρία στις Τοπικές Οργανώσεις στις 24 Φεβρουαρίου. Από αυτούς θα εκλεγούν περίπου οι 2.500 -οι υπόλοιποι θα είναι αριστίνδην- γεγονός που σημαίνει ότι η Ιπποκράτους περιμένει να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες περί τις 50.000 μέλη. Ως αριστίνδην θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο τα μέλη της πρώην και νυν Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου και εκείνα της ηγεσίας της Νεολαίας.

Εντός της εβδομάδας αναμένονται και τα προσυνεδριακά κείμενα (Σχέδια Θέσεων, Διακήρυξης και Καταστατικού), με την Ιπποκράτους να επιθυμεί δύο συνελεύσεις στις οργανώσεις πριν από το συνέδριο, προκειμένου αυτά να εγκριθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα