«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεφύγει από την ενός ανδρός αρχή!»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΝΑΝΝΟ

«Το μεγάλο ''στοίχημα'' για το ΠΑΣΟΚ είναι να αναδιοργανώσει εκ βάθρων τις δομές του. Να αποκτήσει ορμή και δυναμική και να ξεφύγει από την ενός ανδρός αρχή που είναι πλέον ξεπερασμένη». Αυτό επισημαίνει με συνέντευξή του στο «Π» ο Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος σημειώνει πως αντέχει στις πολιτικές φουρτούνες που πρόσφατα πέρασε.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Πειραιά τονίζει ότι πρέπει να αλλάξει

το μοντέλο αρχηγίας στο Κίνημα, να δουλέψει με συλλογικότητα και να μιλήσει ειλικρινά στον ελληνικό λαό. Παράλληλα, σημειώνει πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει κρυφτεί, εν αντιθέσει με τον Αντώνη Σαμαρά «που ενδιαφέρεται μόνο για την πρωθυπουργία του και αλλάζει απόψεις συνεχώς κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό».

Αναφορικά με τον Γιώργο Παπανδρέου και αυτά που έπρεπε να είχε κάνει, εμφανίζεται ξεκάθαρος: «Θα έπρεπε, όταν ανέλαβε την κυβέρνηση, να ενημερώσει αναλυτικά τον ελληνικό λαό για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί και στη συνέχεια να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ή σε δημοψήφισμα ώστε να λάβει λαϊκή εντολή και νομιμοποίηση για τις αποφάσεις που έμελλε να πάρουμε».

-Ο Δημήτρης Καρύδης πέρασε πολιτικές φουρτούνες. Αντέχει;

-Αντέχει και συνεχίζει με μεγαλύτερη όρεξη για δουλειά. Ποτέ δεν φοβήθηκα τις φουρτούνες, διότι στόχος μου ήταν η νηνεμία για τον Πειραιά, τα νησιά μας και τη χώρα μας. Οι συμπολίτες μου μού έδωσαν την εντολή να τους εκπροσωπώ στη Βουλή και να αγωνίζομαι για τα καθημερινά μικρά και μεγάλα προβλήματά τους και θα συνεχίσω να μάχομαι για αυτά με συνέπεια και υπευθυνότητα.

-Την τελευταία εβδομάδα, το ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ είναι η συσπείρωση των οπαδών του. Τι πρέπει να αλλάξει για να το καταφέρει;

-Το μεγάλο «στοίχημα» για το ΠΑΣΟΚ είναι να αναδιοργανώσει εκ βάθρων τις δομές του. Να αποκτήσει ορμή και δυναμική και να ξεφύγει από την ενός ανδρός αρχή που είναι πλέον ξεπερασμένη. Να δουλέψει με συλλογικότητα στη λήψη αποφάσεων. Το ΠΑΣΟΚ και ο Β. Βενιζέλος έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια να μιλήσουν ειλικρινά και να δημιουργήσουν ελπίδα και όραμα στον ελληνικό λαό. Αυτό είναι το ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

-Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ακολουθήσει την τακτική του «σκληρού ροκ» απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά. Αυτή η συνταγή, που έχει ακολουθηθεί σε άλλες αναμετρήσεις, είναι η πιο ενδεδειγμένη σήμερα;

-Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει πάντα την ηρεμία, τη συναίνεση και τη συνεργασία. Είναι, όμως, δεδομένο ότι ο κ. Σαμαράς ενδιαφέρεται μόνο για την πρωθυπουργία του και αλλάζει απόψεις συνεχώς, κοροϊδεύοντας τον ελληνικό λαό και διαλύοντας την ίδια του την παράταξη. Κρύφτηκε πίσω από τις πλάτες του κυρίου Βενιζέλου κατά τη διάρκεια των δύσκολων διαπραγματεύσεων και την επιτυχία της απομείωσης του χρέους μας. Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν κρύφτηκε, μιλάει με ειλικρίνεια και επιχειρεί να αναδείξει την πιο υπεύθυνη και συνεπή λύση.

-Στόχος είναι η πρώτη θέση, όπως διαλαλεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Κατά την άποψή σας,

Keywords
Τυχαία Θέματα